Fond

O initiativă Jazz in the Park

În 2015 Jazz in the Park a devenit primul proiect din România care a introdus conceptul de bilet neobligatoriu: accesul la festival este liber, dar cei ce doresc, își pot achiziționa un bilet simbolic, iar banii strânși din aceste bilete intră într-un fond destinat susținerii de proiecte comunitare în binele orașului.

Fondul Jazz in the Park transformă acest festival, practic, într-o sărbătoare, în care comunitatea se adună laolaltă, se bucură de o acțiune inedită și are posibilitatea de a susține acțiuni benefice orașului.

Banii strânși din bilete neobligatorii intră în Fondul Jazz in the Park, care în 2015 și 2016 a susținut proiecte artistice. În 2015 am strâns 10.000 euro, iar în 2016 am strâns din bilete neobligatorii 15.000 de euro. Fondul Jazz in the Park este modul în care un festivalul cu intrare liberă i-a transformat pe oameni într-o comunitate activă, comunitate ai cărei membri se implică și susțin proiecte locale.

În 2017 ne propunem să mobilizăm 15.000 de euro în Fondul Jazz in the Park pe care să-i redirecționăm către proiecte în binele comunității clujene. Tema din acest an va fi anunțată în luna mai.

PROIECTE FINANȚATE ÎN 2016: trei proiecte ale artiștilor clujeni au fost finanțate din banii mobilizați la cea de a patra ediție a festivalului. Toate cele 3 proiecte se află momentan în implementare și ne așteptăm ca ele să fie finalizate până la următoarea ediție a festivalului.

MOARA/ Body Bridge este un proiect care constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Blajin, inițiatorii proiectului, își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată, îmbinând artele vizuale cu sculptura și dulgheria. Moara o găsești pe Splaiul Independenței, colț cu Pandurilor, în apropierea Bazinului Olimpic din Cluj.

MĂSCĂRiCI adună 27 de ilustratori grafici care își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria sa imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese. Este o reinterpretare contemporană a jocului de cărți Păcălici pe care l-am jucat cu toții când eram mici, o reinterpretare între arte vizuale și design. Te invităm la lansare în 18 mai, în ceainăria Cărturești Cluj, de la ora 19.00.

OUR ENVIRONMENT REMIXED dezvăluie cum sunetele parcului pot să creeze muzică, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul va fi gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator va avea ocazia să creeze muzică electronică din sunetele copacilor, păsărilor, mediului în care va fi amplasat sistemul de sunet. Our Environment Remixed Live va avea loc sâmbătă, 19 mai, de la ora 20.00, în Parcul Central, în spatele Cazinoului și va fi însoțit de o proiecție de artă vizuală.

fapte's logo
Staropramen
BCR
Daisler Print House
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca