Fond

O initiativă Jazz in the Park

Fondul Jazz in the Park este modalitatea prin care participanții la festival se implică în comunitate. În fiecare an alegem o cauză în care credem și o susținem împreună astfel încât să producem o schimbare pozitivă în jurul nostru. Concertele din Parcul Central și de pe malul Someșului sunt cu intrare liberă, dar oricine poate ajuta cauza prin cumpărarea unuia sau mai multor bilete neobligatorii la Jazz in the Park. Suma minimă pe care o poți direcționa spre Fond este de 10 lei. În schimbul celor 10 lei primești brățara Jazz in the Park, iar dacă alegi să donezi cel puțin 50 lei ajunge la tine și tricoul de susținător al Fondului.

Bilete găsești aici.

Anul acesta Fondul Jazz in the Park are două obiective generale:

  1. Finanțarea a două proiecte de susținere a comunității din Pata Rât, prin finanțarea unor inițiative educaționale, sociale și culturale.
  2. Finanțarea celor mai creative și practice inițiative utile orașului, la fel ca anul trecut.

Strângerea de fonduri a început în 9 iunie 2017, iar proiectele ce vor fi finanțate urmează să fie stabilite în urma unui apel public lansat în luna iulie 2017. Vor primi puncte bonus proiectele care implică în activitățile lor comunitatea de la Pata Rât.

Despre Fondul Jazz in the Park

În 2015 Jazz in the Park a devenit primul proiect din România care a introdus conceptul de bilet neobligatoriu: accesul la festival este liber, dar cei ce doresc, își pot achiziționa un bilet simbolic, iar banii strânși din aceste bilete intră într-un fond destinat susținerii de proiecte comunitare în binele orașului.

Fondul Jazz in the Park transformă acest festival, practic, într-o sărbătoare, în care comunitatea se adună laolaltă, se bucură de o acțiune inedită și are posibilitatea de a susține acțiuni benefice orașului.

Banii strânși din bilete neobligatorii intră în Fondul Jazz in the Park, care în 2015 și 2016 a susținut proiecte artistice. În 2015 am strâns 10.000 euro, iar în 2016 am strâns din bilete neobligatorii 15.000 de euro. Fondul Jazz in the Park este modul în care un festival cu intrare liberă i-a transformat pe oameni într-o comunitate activă, comunitate ai cărei membri se implică și susțin proiecte locale.

PROIECTE FINANȚATE ÎN 2016: trei proiecte ale artiștilor clujeni au fost finanțate din banii mobilizați la cea de a patra ediție a festivalului. Toate cele 3 proiecte se află momentan în implementare și ne așteptăm ca ele să fie finalizate până la următoarea ediție a festivalului.

MOARA/ Body Bridge este un proiect care constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Blajin, inițiatorii proiectului, își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată, îmbinând artele vizuale cu sculptura și dulgheria. Moara o găsești pe Splaiul Independenței, colț cu Pandurilor, în apropierea Bazinului Olimpic din Cluj.

MĂSCĂRICI adună 27 de ilustratori grafici care își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria sa imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese. Este o reinterpretare contemporană a jocului de cărți Păcălici pe care l-am jucat cu toții când eram mici, o reinterpretare între arte vizuale și design.

OUR ENVIRONMENT REMIXED dezvăluie cum sunetele parcului pot să creeze muzică, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul va fi gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator va avea ocazia să creeze muzică electronică din sunetele copacilor, păsărilor, mediului în care va fi amplasat sistemul de sunet.

Bilete neobligatorii la festival poți cumpăra de aici.

fapte's logo
Staropramen
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca
BCR
Mega Image
Daisler Print House
Almdudler