Am adunat 12.200 de euro din bilete neobligatorii la festival, mai avem nevoie de 2.800 ca să putem susține integral cele 3 proiecte de artă experimentală selectate de juriul Jazz in the Park. Vrei să ne ajuți? Cumpără un bilet neobligatoriu de aici.

Vom susține artiștii clujeni și proiectele artistice experimentale pe care le dezvoltă. Am primit 39 de proiecte, din care juriul fondului a ales trei proiecte ce vor fi finanțate:

Moara

Moara este un proiect care constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal care va fi ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Inițiatorii proiectului își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată. Proiectul îmbină artele vizuale cu sculptura și dulgheria. Locul în care va fi amplasat podul pietonal va fi stabilit în urma unei documentări și în colaborare cu autoritățile locale. Detalii despre proiect găsești aici.

Jazz of the Park – Our Environment Remixed

Sunetele parcului pot să creeze muzică, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul va fi gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator va avea ocazia să creeze muzici electronice din sunetele copacilor, păsărilor, mediului în care va fi amplasat sistemul de sunet. Mai multe informații despre acest proiect poți citi aici.

Măscărici-reinterpretarea cărților de joc multiculturale

27 de ilustratori grafici își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese. Este o reinterpretare contemporană a Păcăliciului pe care l-am jucat când eram mici. Se îmbină astfel artele vizuale cu designul. Cine e în spatele proiectului și de unde a venit ideea afli aici.

Din juriul Fondului Jazz in the Park fac parte Rariţa Zbranca – manager cultural, Ruxandra Hurezean – jurnalist, Răzvan Luca – arhitect, Paul Bucovesan – art director și Meda Corovei – coordonatorul Fondului Jazz in the Park. Fondul Jazz in the Park este susținut de Primăria și Consiliului Local Cluj-Napoca și cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Cum poți dona

Campania de donații pentru proiectele selectate a început sâmbătă, 14 mai, la Picnic in the Park. Biletele neobligatorii sunt disponibile  prin rețeaua BiletMaster.ro. Suma minimă pe care o poți dona este de 10 lei, maxim cât vrei. Cumpără biletul tău de aici.