blog img
Cine sunt câștigătorii Concursului Internațional Jazz in the Park 2017

Concursul Internațional Jazz in the Park a ajuns la final. Ne-am propus să descoperim trupele promițătoare ale momentului și am avut de unde alege. Timp de trei zile, marți, miercuri și joi, le-ați ascultat pe formațiile finaliste pe Riverstage, pe malul Someșului. Din cele 15 trupe, juriul a ales cine obține anul acesta premiile în valoare totală de 5.000 de euro. Vrem de la bun început să vă spunem că nu a fost deloc ușor de ales: formațiile ne-au făcut munca destul de grea pentru s-au prezentat extraordinar de bine. 🙂

Dar concursul e concurs, așadar juriul a decis câștigătorii aceste ediții.

Secțiunea INTERPRETARE

Premiul I: ANTAL GÁBOR TRIO: 9.000 lei și invitația de a susține un recital în deschiderea Festivalului Jazz in the Park 2018, pe Mainstage

Premiul II: PAOLO RECCHIA TRIO: 4.500 lei

Premiul III: HENCES QUARTET: 2.500 lei.

Premiu pentru cel mai bun solist vocal: DIANA SĂVEANU (Infusion): 1.000 lei

Premiul pentru cel mai bun instrumentist: MÁRKOSI JÓZSEF (Lilin Quartet): 1.000 lei

Secțiunea COMPOZIȚIE

Premiul special pentru compoziție/cel mai bun aranjament: THE ROOTS: 1.000 lei

Premiu pentru cea mai valoroasă compoziție: KOSZIKA ÉS CSABIKA: înregistrare, editare, mix și master a 4 piese în studioul profesionist Corvin Recording Studio din Cluj-Napoca.

Juriul a mai acordat un premiu onorific pentru tehnică remarcabilă tobosarului Fekecs Ákos, din Antal Gábor Trio, vocalistului Sandu Bantaș din Beyond Duo din Republica Moldova și un premiu special tinerei saxofoniste de 10 ani Berkes Adél din Berkes Quartet.

Iată care sunt trupele participante la concursul de anul acesta: Berkes Quartet, Beyond Duo, Sain Mus, Antal Gabor Trio, Hences Quartet, Blue Velvet, Ana Munteanu Duo, BHF Trio, Eztan, The Roots, Infusion, Lilin Quartet, Koszika es Csabika, Interludic, Paolo Recchia Trio.

Juriul a fost format din Ștefan Vannai, profesor de jazz, Balázs Bágyi, președintele Uniunii Jazziștilor din Ungaria, Florian Lungu, promotor de jazz, Dragoș Bâscă, promotor de jazz și Aranka Takacs, managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Abia așteptăm ediția de anul viitor a concursului. Dacă reprezinți o trupă care cântă jazz, ține de pe acum minte că în primăvară dăm start înscrierilor pentru ediția 2018.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca