blog img
Afro-Cuban All Stars Big Band nyitja június 21-én a hatodik Jazz in the Park Fesztivált

Rendkívüli koncert: a Buena Vista Social Club alapítója zenél kedvenc Big Bandjével, az Afro-Cuban All Stars-al a Jazz in the Park fesztivál megnyítóján. Minden idők legjobb 14 kubai zenésze,- mind a Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars tagjai- játszik eggyütt Kolozsváron az országos bemutató számba menő koncerten.

Zenéjükben ötvözik a jazz-t az afro-kubai stílussal. Koncertjükre,- mely június 21-én, a fesztivál első napján lesz a Magyar Operában- a jegyek már mától az érdeklődök rendelkezésére állnak. A kubai zene élő legendájának számító, Juan de Marcos zenei vezető, a Buena Vista Social Club fenomén alapítója íly módon viszi tovább az Afro-Cuban All Stars-al azt a szenzációs energiát, mely a Buena Vista-t is jellemezte.

“ Mindig is lenyűgöztek a kubai zenészek és előadásmódjuk. Fantasztikus az az öröm amivel zenélnek, így zenéjükből árad a pozitív energia, a líraiság s ezáltal könnyen fogyasztható. Ha a zenéje révén kéne egy népet meghatározni, akkor azt hiszem Kuba  a legegzotikusabb a világon. Minden a Buena Vista Social Club-al kezdődött, mely világméretű jelenséggé pontosan ennek az örömnek köszönhetően nőtte ki magát. Most itt lesz, miután körbejárta a világot, Kolozsváron először az Afro-Cuban All Stars projekt, mely folytatja a Buena Vista jelenséget.

Úgy gondolom, hogy ez a koncert must listen minden zenerajongó számára. “- mondja Alin Vaida, a Jazz in the Park fesztiváligazgatója.

Az Afro-Cuban All Stars bolero, chachachá, salsa son montuno, timba, guajira, danzón, rumba és abakua ritmusokkal fogja elvarázsolni a hallgatóságot.

Bő 20 év telt el azóta, hogy Juan de Marcos, akit mai napig a kubai zene élő legendájaként tartanak számon, világszintű hírnévre tett szert a Buena Vista Social Club-al. Azóta és most az Afro-Cuban All Stars-al a kubai zenét népszerűsítik mindenütt a világban.

“Tulajdonképpen egy átívelő hidat próbálok képezni a hagyományos kubai zene és az aktuális stílusok között. Ötvözöm őket azért, hogy az emberek felfedezzék, hogy a mi kubai zenénk nem ragadt le az időbe, hanem fejlődött”- nyilatkozta Juan de Marcos, az együttes frontembere.

A The Guardian úgy nyilatkozik a big bandről, hogy lenyűgöző, egyszerűen varázslatos a zenéjükből áradó melegség, míg a The Telegraph az együttes a kubai zene fénykorához való felnövéséről ír.

Jegyek és Bérletek a 2018-as Jazz in the Park Fesztiválra

A fesztivál első napján, június 21-én este 20 órától a Magyar Operában hallgathatják meg az érdeklődők, a nyító gálán fellépő Juan de Marcos Afro-Cuban All Stars-t.

A 70,110 és 140 lej értékű jegyek a Bilete.ro-n és az Eventim-en kaphatók. A kötelezö jegyekkel történő koncertsorozatokra bérlet is váltható. Részletekkel hamarosan jelentkeznek a szervezők.

Az idei Jazz in the Park fesztválon, az  Afro-Cuban koncert az első azon fellépések közül, melyekre a belépés kötelező jegyekkel történik. A soron következő többi hatra a Művészeti Múzeumban kerül sor. Ezekről is hamarosan érkeznek a részletek. Tavaly a nyitógálán a Gipsy Balkan Orchestra lépett fel, a jegyek teljes mértékben elkeltek.

2018-ban a fesztivál 11 napig tart, június 21-e és július 1-e között. A Művészeti Múzeumban és a Magyar Operában tartandó 7 alap koncertre jegyeket és bérleteket lehet váltani, a szamosparti, sétatéri és más utcai koncertekre ingyenes a belépés, de nem kötetelező jegyek is válthatóak.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca