blog img
Au început înscrierile la Concursul International Jazz in the Park

Am început înscrierile pentru trupele din România și din străinătate care vor să participe la Concursul Internațional Jazz in the Park.

La fel ca-n anii trecuți, ne propunem să susținem și să promovăm formațiile de jazz (sau care interpretează și jazz, pe lângă alte stiluri muzicale) în fața unui public numeros, să devină cunoscute și, nu în ultimul rând, să câștige premiile puse-n joc. În total premiile ajung la 5.000 de euro, în bani și servicii, la care se adaugă și oportunitatea de a cânta la alte festivaluri.

Concursul Jazz in the Park a devenit una din cele mai importante și interesante scene din festival. Tocmai de aceea am decis ca în acest an să organizăm concursul în weekend-ul 22-24 iunie 2018.

Ne așteptăm la trupe variante, din toate colțurile lumii, dar și la un public numeros. Plaja din Grigorescu a devenit spațiu consacrat pentru acest concurs. Credem că cel mai important lucru pe care îl realizăm cu acest concurs este că dăm șansa trupelor să cânte într-o atmosferă de festival, în aer liber în fața juriului și a unui public numeros.

În plus, premiile noastre cresc mult în valoare. Pe lângă bani, oferim și multe experiențe interesante care sunt menite să contribuie la promovarea și dezvoltarea trupelor.

Cine se poate înscrie în concurs

Se pot înscrie în concurs muzicieni de jazz indiferent de nivelul lor de experiență, de instrumentul la care interpretează, vârstă sau naționalitate. Sunt eligibile piese din stilul generic jazz: de la acid jazz, bossa nova, cool jazz la funk, free, blues, jazz rap, jazz rock, nu jazz, punk jazz sau swing.

Scopul concursului este să promoveze trupele de jazz din România și din străinătate, să le ofere ocazia să se promoveze și să aibă șansa de a participa la alte festivaluri.

Premiul I este de 9.000 lei. În plus, marele câștigător va avea ocazia să deschidă anul viitor festivalul Jazz in the Park și să cânte pe scena principală din Parcul Central.

Premiul II: 4.500 lei

Premiul III: 2.500 lei

Premii speciale pentru cel mai bun solist vocal, cel mai bun instrumentist, cea mai bună compoziție proprie: trei premii în valoare de 1.000 lei

Premiu pentru cea mai valoroasă compoziție: înregistrare, editare, mix și master a 4 piese în studioul profesionist Corvin Recording Studio din Cluj-Napoca.

Concursul Internațional Jazz in the Park este jurizat de specialiști ai domeniului:  Adam Huang Yong – vicepreședintele executiv, secretarul general al Asociației Muzicienilor de Jazz din China și fondatorul Beijing Nine Gates International Jazz Festival, Bágyi Balázs, președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Radu Pieloiu – membru Sebastian Spanache Trio, Marius Chivu – redactor Dilema veche și Aranka Takacs, managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Formațiile care vor să participe la Concursul Internațional Jazz in the Park trebuie să completeze online formularul de înscriere până în data de 14 mai 2018 aici.

Concursul va avea loc în perioada 22-24 iunie 2018, în cadrul festivalului Jazz in the Park, pe malul Someșului din Cluj-Napoca.

Vă așteptăm cu drag în concurs!

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca