blog img
Care sunt proiectele Fondului Jazz in the Park 2018

Juriul a decis care sunt proiectele pe care le vom susține anul acesta prin Fondul Jazz in the Park. Am primit 43 de proiecte, au fost selectate 6 proiecte, iar cu ajutorul vostru credem că le putem finanța pe toate 6. Proiectele vor fi finanțate în ordinea obținerii punctajelor: primele 3 primesc bani garantat, indiferent de suma care se strânge, următoarele 3 vor deveni realitate dacă ne mobilizăm și strângem împreună 30.000 de euro.

Primele trei proiecte selectate sunt: Fata știmei apelor, deCluj și An almost politcal diary.  Mai jos puteți citi o scurtă descriere a lor. Toate proiectele presupun evenimente de lansare și prezentări în cadrul Jazz in the Park.

Fata Știmei Apelor este un roman grafic care explorează conflictul dintre progresul tehnologic și natură. Banda desenată artistică este plină de aventură, dinamism și elemente fantastice, iar aici apar personaje și motive din basmele est-europene.

deCluj este o colecție inedită de planșe machetabile: proiectul ne invită să descoperim arhitectura Clujului prin joacă, construind clădiri din hârtie ușor de asamblat, indiferent de vârstă sau îndemânare. Un “altfel” de ghid urban, care contribui​e​ la conturarea și completarea unei imagini contemporane asupra patrimoniului multicultural al Clujului.

An Almost Political Diary e o carte de artist a Luciei Mărneanu, un colaj la granița dintre political cartoon și jurnal grafic, inspirat din notațiile răsfirate pe marginea agendelor personale. Lucia cartografiază surplusul informațional cu care ne confruntăm într-o țesătură de observații fugitive, tatonând repetitiv posibile concluzii în jurul unor teme ca: absurdul; locarea și dislocarea; sensul și lipsa sensului; haosul informațional și sfârșitul istoriei.

Cu mare încredere în publicul nostru, sperăm să strângem în total 30.000 de euro și să transformăm în realitate și următoarele trei proiecte care au convins juriul : “Générique” Interactiv, Illustrated Facts About Transylvania și Fotopia Collective. 

“Générique” Interactiv  constă în producția unui concert influențat de jazz și muzică electronică într-un spațiu care funcționează nu doar ca scenă, ci ca un spațiu de instalație sonoră interactivă. 

Illustrated Facts About Transylvania este o carte de ilustraţii despre Transilvania, un ghid al turistului modern. O carte suvenir, ilustrată pe baza curiozităților despre Transilvania, o combinație între moștenirea istorică și culturală cu stilul de viață autentic, presărat cu mituri, superstiții și umor.

Fotopia Collective reprezintă o serie de evenimente dedicate fotografiei documentare, ce reunesc la Cluj cei mai importanți fotografi documentarişti din România și din străinătate, printr-o serie de expoziții, proiecții, dezbateri, ateliere și evenimente speciale.

Juriul Fondului Jazz in the Park a fost format din Rarița Zbranca – facilitator cultural, reprezentant Centrul Cultural Clujean și co-fondatoarea organizației culturale AltArt, Daniela Maier – arhitect, Claudia Oprescu – expert Relații Comunitare BCR, Cristina Beligăr – jurnalist, Paul Bucovesan – art director, Meda Corovei – director financiar Jazz in the Park.

Dacă vreți să susțineți proiectele, cumpărați un bilet neobligatoriu la festival și ne ajutați să finanțăm aceste frumoase inițiative.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca