blog img
Cine sunt câștigătorii Concursului Internațional Jazz in the Park 2018

Concursul Internațional Jazz in the Park și-a desemnat câștigătorii. După trei zile petrecute în /Form și pe plaja Grigorescu, timp în care am ascultat cu multă bucurie trupele finaliste în competiție, a venit momentul să anunțăm trupele clasate pe podium. Juriul a deliberat și i-a ales pe cei mai buni.

Trupa The FrankieZ Experiment a câștigat marele premiul al competiției. Proiectul muzical a fost înființat de toboșarul Frankie Ercsei, iar în momentul de față cuprinde 6 muzicieni talentați, cărora le place să îmbine jazz-ul cu vibe-uri fresh direct din New York. Premiul constă în 2.000 de euro și este oferit de BCR. De asemenea, cu The FrankieZ Experiment ne vom întâlni și la ediția de anul viitor Jazz in the Park, pe MainStage.

Pe locul al doilea s-a clasat Akos Fekecs Project. Grupul a pornit din dorința lui Akos de a compune și a cânta alături de prietenii lui cei mai buni. Băieții sunt în această formulă din iulie 2017, iar în cadrul competiției au reușit să transmită dinamismul și energia caracteristică. Suma pe care au câștigat-o este în valoare de 1.000 euro.

Premiul III, în valoare de 600 euro, a mers către Lucia Rey Trio. Tânăra Lucia Rey a studiat muzica la Conservatorul din Madrid, iar pasiunea și talentul pentru jazz i-au îndrumat pașii spre New York, unde a lucrat cu profesori cunoscuți din acest domeniu. La concursul Jazz in the Park, pianista a venit însoțită de alți doi muzicieni talentați, un contrabasist și un toboșar, alături de care a adus muzica jazz și flamenco jazz pe scena RiverStage.

Dalma Kovacs, membră a formației Dalma, a impresionat juriul prin talentul ei și a câștigat premiul în valoare de 250 euro pentru Cea mai bună voce.

Trupa Spontaneous Plan a primit Mențiunea specială și revine pe scena Jazz in the Park în 2019.

Premiul special oferit de Tohani, ce constă într-un contract în valoare de 500 de euro, a fost câștigat de Cristina Radu Quartet.

Best of Jazz in the Park oferit de AV Store a mers către Ineffable.

Dacă v-a plăcut Rubie Trio, aflați că trupa a fost desemnată câștigătoarea premiului Best Act in Cluj, iar premiul presupune 12 concerte la evenimentele hotelului Double Tree.

Pentru prestația lor, membrii Soular Quartet au fost recompensați cu Best Romanian Act oferit de Institutul Cultural Român în valoare de 500 euro.

The B-Groove a câștigat premiul Live in China, ceea ce le va da ocazia să cânte la festivalul Beijing Nine Gates organizat în China.

Piesa Freelancer a trupei Soular Quartet a fost desemnată Cea mai valoroasă compoziție, iar Petru Hăruță din The B-Groove a câștigat premiul în valoare de 250 euro pentru Cel mai bun instrumentist.

Noi sperăm că v-ați distrat de minune la scena de pe plajă. Concertele Jazz in the Park continuă și săptămâna aceasta în noi locuri din oraș. Programul îl puteți găsi aici.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca