blog img
Ce este biletul neobligatoriu la Jazz in the Park

Intrarea e liberă la Jazz in the Park în toate locurile publice în care organizăm festivalul. În parc, pe mal sau în stradă te bucuri de concerte, muzică bună și activități fără să fie nevoie să achiți vreo taxă. De ce? Pentru că  ne dorim ca muzica de calitate să fie accesibilă tuturor: copii, adulți, vârstnici, locuitori din centru, de la periferie sau…tocmai la Pata Rât, lângă groapa de gunoi a orașului.

Ne mai dorim însă ceva: să-i determinăm pe cei din jur să se implice în problemele comunității și să găsească soluții la problemele pe care le identifică. Credem că educația și accesul la cultură ne fac mai buni, chiar de-asta am creat Fondul Jazz in the Park. Aici ajung banii strânși de la voi, participanțiii la festival, iar cum la noi intrarea e liberă avem un bilet neobligatoriu. Suma minimă pe care o poți direcționa spre Fond este de 10 lei, bani care ajung în Fondul care mai apoi va finanța proiecte culturale, sociale și educaționale.

Suntem singurul festival care pună în practică acest sistem, de bilet neobligatoriu, pe care l-am inventat chiar din dorința de a lăsa ceva palpabil, important și semnificativ în urma festivalului.

Așadar, cumperi un bilet neobligatoriu și contribui la proiectele culturale, sociale și educaționale pe care le vom finanța. Iar apelul pentru aceste proiecte îl vom face în iulie. Anul acesta una dintre direcțiile spre care ne orientăm e susținerea unor inițiative culturale și educaționale în cea mai defavorizată și izolată comunitate din Cluj,  care locuiește lângă groapa de gunoi de la Pata Rât, Peste 1.500 de oameni stau acolo în condiții improprii, mulți dintre ei copii care au acces redus la educație și evenimente culturale. Am amplasat chiar și o scenă lângă groapa de gunoi, din dorința de a le arăta curioșilor ce e de fapt Pata Râtul și din dorința de a găsi și alți oameni care se vor implica în această zonă.

Multe ar mai fi de spus despre Fond, pentru că acesta e de fapt sufletul festivalului Jazz in the Park, mai găsești informații despre fond aici și te invităm să contribui și tu pentru cumpărarea unuia sau mai multor bilete neobligatorii.

Bilete poți cumpăra de la festival și direct de aici. În schimbul implicării îți oferim o brățară de Jazz in the Park, iar dacă direcționezi cel puțin 50 de lei primești un tricou de susținător al Fondului. Când vii să-ți ridici tricoul de susținător, te rugăm să ai la tine biletul de 50 de lei tipărit.

Mulțumim că te implici. 🙂

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca