S-a împlinit un an de când suntem în pandemie. Un an plin de restricții care ne-au perturbat mersul normal al vieții, ritmul alert cu care ne-am obișnuit. Poate cel mai afectat aspect din viețile noastre este accesul la cultură: fără festivaluri, fără concerte, fără filme, fără socializarea care ne inspira. Ironic, nu? În sensul că salvarea noastră în pandemie a venit tocmai de la cultură, prin filme văzute pe internet, cărți citite sau albume ascultate.

Considerăm că e important să facem acest festival. E important pentru noi, organizatorii, ca să nu devenim o specie pe cale de dispariție și e important pentru voi, publicul nostru, ca să aveți o sursă de inspirație și motivație.

Alin Vaida, Director Jazz in the Park

Și, fiindcă e așa de important, am decis să fim 100% transparenți cu publicul și partenerii noștri. Sigur, și acum vine întrebarea: „Dar ce, până acum nu ați fost transparenți?” Ba da, am fost, dar până acum certitudinea era mult mai mare și ne puteam asuma riscuri și decizii mai din timp. Nu vrem să fim o iluzie frumoasă, nu vrem să inducem pe nimeni în eroare, așadar, am decis să comunicăm tot timpul adevărul, chiar dacă adevărul s-ar putea să nu fie ce vreți să auziți. Fiindcă altfel nu avem cum să avem un proiect bun.

Am mutat festivalul în tot orașul fiindcă e mai sigur. Este deopotrivă spectaculos și mai simplu de organizat să avem un eveniment în tot Parcul Central decât să ne răsfirăm peste tot. Însă în parc nu putem să îndeplinim normele de siguranță pe care ni le dorim. Ar trebui să închidem parcul, lucru pe care vi l-am promis la prima ediție că nu-l vom face niciodată. Așadar, anul acesta ne veți găsi peste tot, în locuri mici, sigure, cu concepte noi. Însă vă promitem că va fi mai mult decât interesant. Va fi o experiență specială. Vom face lucruri pe care nu le-am fi putut face vreodată în parc.

În ceea ce privește restricțiile, construim pe cele de anul trecut, când limita evenimentelor era de 500 de persoane. Ne putem baza pe asta fiindcă urmărim trendurile europene cu privire la redeschiderea pieței de evenimente și toate marile țări încearcă să creeze un context pentru ca evenimentele să se țină cumva. Ba mai mult, sectorul cultural nu prea a fost sprijinit în 2020, deci o pauză de încă un an e greu de conceput.

Dar ne cunoașteți. Știți că tot ce facem, facem pentru voi. Știți că nu v-am chema la ceva ce nu ne asumăm. Așadar, puteți conta pe noi. Va fi o ediție de excepție!

Căutăm voluntari voioși

Căutăm voluntari voioși

Căutăm voluntari voioși, plini de energie și dorință de împlicare… așa cum suntem și noi. Dacă vrei să ne dai o mână...

Jazz in the Park. Sounds personal.

Jazz in the Park. Sounds personal.

În iunie 2013, noi, cei de la Fapte, începeam un capitol care a devenit mai apoi elementul central al activității...