În 2020 se împlineau opt ani de când echipa mea și cu mine am luat decizia de a ne dedica în totalitate industriei culturale din România, prin festivalul Jazz in the Park. Am zis de la bun început că, dacă nu ne dedicăm în totalitate acestui scop, nu avem cum să facem treabă bună. Confirmarea că am luat o decizie a venit tot la început de an 2020, când Jazz in the Park a fost desemnat Best Small Festival in Europe.

Alin Vaida și Honda @Jazz in the Park Tiny Version (2020)

2020 arăta promițător. Eram foarte încrezători, dar apoi a venit pandemia. Nu ne-am acceptat nicio secundă condiția și am făcut tot ce ne-a stat în putință să fim utili comunității față de care ne-am asumat ceva acum opt ani: am început printr-o amplă campanie de strângere de fonduri pentru spitale (Un singur Cluj) și apoi am continuat să creăm conținut sub o formă sau alta. Ba chiar am pornit un nou festival în Parcul Etnografic. Tot eforul nostru ne-a ajutat moral, însă, din păcate, nu e suficient. Fiindcă abia în a doua parte a anului am simțit, ca oameni care trăiesc din acest business, efectele financiare asupra noastră. Lupta însă nu s-a încheiat. Credem prea mult în ce facem ca să ne oprim pur și simplu. Din acest motiv am adaptat festivalul la o formă în care el se poate ține.

Anul acesta, Jazz in the Park va fi pe bilete din două mari motive. Primul este că, anticipând evenimente cu acces limitat, ne dorim un angajament din partea celui care rezervă un loc la ele. Al doilea motiv este că evenimentul este mult mai costisitor și banii din bilete ne vor prinde bine în a construi un festival și mai bun și în a ne implica în continuare în comunitate prin programe speciale.

Când vom reveni în Parcul Central, intrarea va fi liberă din nou. Evident, vor exista biletele neobligatorii cu care v-am obișnuit de cinci ani.

Însă până la revenirea la normalitate, vă recomandăm tuturor să participați la cultură, să participați la evenimentele voastre preferate și să susțineți artiștii de care vă plac. Un an de pauză ne-a afectat foarte mult pe toți, iar încă un an de restricții va fi poate prea dăunător pentru unii.

Despre fumat în Parcul Etnografic

Despre fumat în Parcul Etnografic

O spunem răspicat și asumat: suntem un festival IQOS friendly. Acest statement aduce cu sine niște reguli simple, pe...

Programul pe zile Jazz in the Park 2022

Programul pe zile Jazz in the Park 2022

Mulți dintre voi ne-ați întrebat de biletele pe zile, așa că am zis să ieșim cu cei mai așteptați artiști acum. Cam așa va arăta primul weekend din septembrie la noi, dar e de luat în considerare că mai avem un val de anunțat, undeva pe la mijloc de august. Even more jazz, we knooow.