În anul 2013, cu prima ediție Jazz in the Park am reușit să scoatem plăcuțele inscripționate cu textul „Nu călcați iarba” din Parcul Central și să-l redăm cu adevărat comunității. Acum, în 2022, alegem să dăm oamenilor un alt parc, de această dată plimbându-i prin gospodării, curți, șuri, case și câte și mai câte, într-un loc pe care-l simțim mai aproape de om, mai liniștit, mai „pus deoparte”: Parcul Etnografic „Romulus Vuia”.

De ce? Ei bine, avem mai multe motive.

În primul rând, cel mai important lucru pentru noi în luarea deciziei a fost feedbackul primit de la participanții festivalului. De la aceștia am aflat că s-au simțit extraordinar în inima „satului”, mutarea festivalului acolo fiind, pentru ei, una dintre cele mai bune idei pe care am luat-o. Altfel spus, Parcul Etnografic ne-a venit ca o mănușă (și, într-adevăr, și noi simțim asta).

Al doilea motiv ar fi că vrem să oferim oamenilor șansa să descopere, alături de noi, frumusețea unui spațiu nemaipomenit, în care fiecare curte vine cu propria-i poveste și cu o încărcătură emoțională care completează perfect vibe-ul pe care festivalul îl aduce cu sine. E important să știm și, dacă nu știm, să aflăm din ce rădăcini ne tragem, care ne sunt strămoșii și cum trăiau ei, pentru că doar cunoscându-ne trecutul putem să ne schimbăm viitorul în bine.

Dorința noastră e să ne revedem cu bine și în acest an și să lăsăm muzica să ne călăuzească pașii într-unul din cele mai frumoase parcuri ale Clujului. Vă așteptăm!

#Ascultă

#Ascultă

Cuvântul "ascultă" are o semnificație foarte puternică pentru noi. E mai degrabă un manifest, decât un motto sau un...