De la bun început, Jazz in the Park a fost conceput ca un instrument care să vină în folosul comunității. Am vrut ca inițiativele noastre să-și lase amprenta asupra spațiilor și oamenilor cu care interacționează, contrar efemerității care le caracterizează de la sine. Fiindcă, deși un eveniment nu poate dura la nesfârșit, efectele sale ar putea fi resimțite mult timp, câtă vreme întreaga comunitate ar rezona cu ele.

Pornind de la acest principiu, am construit câteva proiecte colaterale, precum Fondul Jazz in the ParkConcursul Jazz in the Park sau  Art in the Street (numit inițial Jazz in the Street), care s-a dezvoltat în timp ca proiect de sine stătător, cu accent pe arta stradală și diferitele ei forme. 

 

Concursul Jazz in the Park

Este evenimentul prin care promovăm și sprijinim trupe tinere de jazz din întreaga lume. 

Fondul Jazz in the Park

Este modul prin care susținem diferite proiecte socio-culturale împreună cu tine.

LUCRURI DE CARE SUNTEM MÂNDRI

Am redat Parcul Central comunității clujene

Până la prima ediție a festivalului nostru, în 2013, Parcul Central era mai degrabă un spațiu de tranziție, un loc pe care-l puteai savura stând pe băncuțe în zonele amenajate sau traversându-l de la un capăt la altul. Oamenii nu aveau voie să stea pe iarbă sau să-și pună hamacul în copaci. 

Jazz in the Park a fost primul eveniment public care s-a desfășurat în Parcul Central din Cluj, după zeci de ani. Iar asta pentru că autoritățile locale ne-au acordat încredere, iar noi am dat-o mai departe comunității noastre. A meritat. 

Am introdus paharele reutilizabile

În 2018, am fost primul eveniment din țară care a introdus paharele reutilizabile. Pentru o taxă de 3 lei primeai un pahar reutilizabil pe care puteai să-l umpli de câte ori simțeai nevoia. Puteai chiar să-l iei acasă și să vii cu el în ziua următoare. Iar dacă-l returnai la bar împreună cu bonul, îți primeai taxa de pahar înapoi. Simplu, nu? Și super eco-friendly. 

Am realizat proiecte pentru comunitatea din Pata Rât

Ne-am dorit foarte mult să construim o punte între comunitatea care locuiește azi lângă groapa de gunoi din Pata și oamenii din Cluj-Napoca. Știam că este important ca cele două comunitță să se întâlnească, iar Jazz in the Park părea instrumentul perfect de legătură, motiv pentru care:

  • În 2017 și 2018 am avut o zi în cadrul festivalului la Pata, cu concerte gratuite pentru toată lumea. Și, pentru a facilita accesul tuturor, am asigurat transportul gratuit din Cluj și înapoi, printr-o rețea de autobuze. 
  • Tot în 2017 am inițiat un proiect de educație nonformală, o școală de vară adresată copiilor din Pata Rât, și am oferit o bursă sportivă pe durata unui an unuia dintre adolescenții din comunitate. 

Am realizat Jazz in the Park - Bogata edition

După ce Snoop Dogg și-a dat check-in în satul Bogata din județul Mureș (în loc de Bogota, Columbia), ne-am gândit că ar fi o ocazie potrivită să punem în lumină potențialul turistic al Bogatei și să ajutăm într-un fel sau altul comunitatea de acolo.

Așadar, într-o o zi am transformat un teren de fotbal într-un spațiu de festival și am reușit să strângem cu ajutorul comunității 3000 de Euro care au fost donați locuitorilor din Bogata pentru a fi investiți după nevoi.

Am fost nominalizați și premiați pentru activitatea noastră

,Jazz in the Park a evoluat mult în cei opt ani, și trebuie să recunoaștem că suntem cu adevărat mândri de munca noastră și onorați de reacțiile pe care continuăm să le primim din partea publicului.

Până acum: 

  • am câștigat titlul de Europe’s Best Small Festival la European Festival Awards pentru ediția din 2019;
  • am fost nominalizați la Gala Premiilor AFCN, la categoria Antreprenoriat Cultural;
  • am ajuns în finala European Festival Awards, la categoria Best Small Festival (2015, 2016);
  • am primit trei Silver Awards la Romanian PR Award (2016, 2019);
  • am fost nominalizați la Romanian Hospitality Award (2018);
  • am ajuns în finala European Festival Awards, la categoria “The A Stand” Award (2018);
  • am câștigat permiile Event & Manager of the Year la Gala Premiilor in Jazz (2016).

De asemenea, în 2018 am devenit membri Europe Jazz Network și în 2020 ne-am alăturat Asociației Festivalurilor Europene, Yourope.