Fondul Jazz in the Park

O initiativă Jazz in the Park

În 2015, Jazz in the Park a devenit primul proiect din România care a introdus conceptul de bilet neobligatoriu: accesul la festival este liber, dar cei ce doresc pot cumpăra un bilet neobligatoriu, iar suma astfel strânsă intră în Fondul Jazz in the Park.

Fondul Jazz in the Park este modul prin care participanții la festival se implică în proiecte sociale și culturale care transformă în bine orașul. În fiecare an, alegem o cauză în care credem și pe care dorim să o susținem alături de comunitatea locală.

Dacă anul trecut biletele neobligatorii funcționau ca sursă de finanțare a unor proiecte culturale, fiind disponibile în trei culori (brățări roșii, galbene și albastre) și la trei pețuri diferite (10, 30 și 100 de lei),  anul acesta lucrurile stau puțin diferit. Există o singură categorie de bilete neobligatorii, prețul unui bilet fiind în valoare de 20 de lei, iar banii strânși prin achiziționarea lor vor merge în sprijinul persoanelor care provin din medii defavorizate și cărora le este limitat accesul la cultură.

Credem într-o comunitate bazată pe respect și sprijin reciproc, iar Fondul Jazz in the Park este instrumentul prin care noi ne dorim să promovăm aceste valori. Și chiar dacă nu ești obligat să-l susții, e bine și frumos să o faci.

Cum te poți implica

Oricine se poate implica în campania Fondului. Și e foarte simplu:

  • Cumpără un bilet neobligatoriu online de pe bilete.ro.
  • Spune-le și altora despre fond: online sau offline – folosește în social media hashtagurile #FondulJazzinthePark și #timeforfriends, ca să le dai și altora de veste că pot susține Fondul.
  • Hai la festival, cumpără de la voluntarii Fondului Jazz in the Park biletul neobligatoriu și primești o brățară de susținător.
fapte's logo