Fondul Jazz in the Park

O initiativă Jazz in the Park

Fondul Jazz in the Park este modalitatea prin care participanții la festival se implică în comunitate. În fiecare an alegem o cauză în care credem și o susținem împreună astfel încât să producem o schimbare pozitivă în jurul nostru. Concertele din Parcul Central și de pe malul Someșului sunt cu intrare liberă, iar oricine poate ajuta cauza prin cumpărarea unuia sau mai multor bilete neobligatorii la Jazz in the Park.

Despre Fondul Jazz in the Park

În 2015 Jazz in the Park a devenit primul proiect din România care a introdus conceptul de bilet neobligatoriu: accesul la festival este liber, dar cei ce doresc pot cumpăra un bilet neobligatoriu. Banii strânși din aceste bilete intră într-un fond destinat proiectelor culturale și sociale.

În 2015 am strâns 10.000 euro, în 2016 – 15.000 de euro, iar în 2017 – 13.500 de euro. Fondul Jazz in the Park este modul în care un festival i-a transformat pe oameni într-o comunitate activă, comunitate ai cărei membri se implică și susțin proiecte culturale.

PROIECTE FINANȚATE ÎN 2017:

Galerie de artă pe roți: proiect de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din Cluj și transformare a mijloacelor de transport în comun într-o galerie de artă pe roți.
Te Khelas Amen! – proiect de educație non-formală adresat copiilor și tinerilor din comunitatea Coastei – Pata Rât prin activități precum: vizite tematice, ateliere practice de pictură, cusut, meșteșuguri, activități și competiții sportive.
Burse sportive – oferirea a patru burse sportive pentru tinerii din Pata Rât pe parcursul unui an.
Realizarea unui teren de joacă și sport la Pata Rât.

PROIECTE FINANȚATE ÎN 2016: trei proiecte ale artiștilor clujeni au fost finanțate din banii mobilizați la cea de a patra ediție a festivalului.

MOARA/ Body Bridge este un proiect care constă în construirea unei instalații din lemn sub forma unei punți sau a unui loc de șezătoare. E vorba despre un pod pietonal ridicat peste Canalul Morii, într-un loc cu verdeață unde oricine va putea să evadeze din aglomerarea urbană. Blajin, inițiatorii proiectului, își propun astfel să recupereze o parte din istoria industrială și umană a Clujului de altădată, îmbinând artele vizuale cu sculptura și dulgheria. Moara o găsești pe Splaiul Independenței, colț cu Pandurilor, în apropierea Bazinului Olimpic din Cluj.

MĂSCĂRICI adună 27 de ilustratori grafici care își unesc talentul pentru a crea un set special de cărți de joc. Fiecare ilustrator își folosește propria sa imaginație în stabilirea elementelor ce compun îmbrăcămintea țării alese. Este o reinterpretare contemporană a jocului de cărți Păcălici pe care l-am jucat cu toții când eram mici, o reinterpretare între arte vizuale și design.

OUR ENVIRONMENT REMIXED dezvăluie cum sunetele parcului pot să creeze muzică, iar fiecare dintre noi putem contribui la un astfel de proiect. Ideea presupune realizarea unui pupitru de muzică electronică care să funcționeze pe baza sunetelor înregistrate în parc. Sistemul este gândit pentru interacțiune astfel încât fiecare vizitator are ocazia să creeze muzică electronică din sunetele copacilor, păsărilor, mediului în care va fi amplasat sistemul de sunet.

fapte's logo
Staropramen
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca
BCR
Mega Image