blog img
“Galerie de artă pe roti”, al patrulea proiect care va fi finanțat din Fondul Jazz in the Park 2017

Apelul public pentru proiecte culturale în spațiul public din Cluj și-a găsit câștigătorul. Fondul Jazz in the Park va finanța inițiativa “Galerie de artă pe roți”, depusă de artiștii stradali Ocu și Kero. Ei propun un proiect de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din oraș și transformă astfel mijloacele de transport în comun într-o galerie de artă pe roți. Pictarea tramvaiului finanțat din Fondul Jazz in the Park va începe anul viitor.

Acesta va fi al treilea tramvai pictat care va circula pe străzile din Cluj-Napoca.

11 proiecte au fost depuse de persoane fizice și ONG-uri în cadrul apelului public de intervenție culturală în spațiul public, iar juriul a decis proiectul câștigător care va primi cei 11.000 lei: e vorba despre “Galerie de artă pe roți”.

13.500 de euro s-au strâns în total anul acesta din bilete neobligatorii la festival.

Proiectele finanțate din Fondul Jazz in the Park 2017:

1. Te Khelas Amen! – proiect de educație non-formală adresat copiilor și tinerilor din comunitatea Coastei – Pata Rât prin activități precum: vizite tematice, ateliere practice de pictură, cusut, meșteșuguri, activități și competiții sportive.
2. Burse sportive – oferirea a patru burse sportive pentru tinerii din Pata Rât pe parcursul unui an.
3. Realizarea unui teren de joacă și sport la Pata Rât
4. Galerie de artă pe roți.

Fondul Jazz in the Park este modalitatea prin care participanții la festival se implică în comunitate. Intrarea la concerte e liberă, iar persoanele care vor să susțină proiectele fondului cumpără bilete neobligatorii la festival.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca