Salut!

Alin aici, de la Jazz in the Park. E un an ciudat și greu, iar noi am fost nevoiți să ne regrupăm și să facem festivalul altfel de cum v-am obișnuit în ultimii 8 ani. Știm că asta poate să fie derutant pentru voi, participanții la eveniment, așa că, alături de colegii mei, ne-am gândit să vă pregătim un mic articol despre cum arată Jazz in the Park 2021. Durează aproximativ 3-5 minute să-l citești și îți promitem că, dacă îl parcurgi până la final, o să înțelegi mult mai bine ce ne-am propus anul acesta.

Mulțumim pentru timpul acordat!

Unde are loc Jazz in the Park anul acesta?

Ne veți găsi în Parcul Etnografic, Iulius Parc și în Campusul USAMV, în fiecare loc cu un concept ușor diferit. Deschidem festivalul cu un concert Fanfare Ciocârlia în 2 Septembrie, la Iulius Parc, iar în 3-5 Septembrie, toate cele trei spații vor fi activate de concerte și de multe alte surprize.

De asemenea, ne-am propus să mai facem concerte mici și alte expoziții prin oraș: pe terase, piațete și în alte locuri speciale. Pe acestea le vom anunța ulterior.

De ce nu mai facem nimic în Parcul Central?

Iubim tare mult Parcul Central din Cluj și ne pare rău că nu vom fi aici în acest an. Dar am luat decizia aceasta din cauza pandemiei. În acest moment, principala condiție ca să organizezi orice fel de eveniment este să verifici publicul participant (care trebuie să aibă dovada vaccinării sau să treacă prin procesul de testare COVID). Iar ca să poți face asta, ai nevoie de un spațiu îngrădit.

Ei bine, noi nu am vrut să îngrădim Parcul Central. Niciodată nu am făcut-o, niciodată nu vrem să o facem. Motiv pentru care, decât să stricăm imaginea și starea pe care am reușit să o creăm în acești 8 ani, am preferat să nu folosim în festival acest loc, până nu își revin lucrurile la normal.

Povestea Parcului Etnografic

Popular, lumea îl știe și ca Muzeul Satului. E un parc foarte frumos, la Hoia. Are o suprafață de vreo 13 Ha, și cca. 15 căsuțe cu curți interioare, o livadă, niște biserici de lemn și un foișor. E ca un sat mic.

Ne-am propus aici să dăm viață satului: fiecare casă va găzdui o activitate. În curțile mari de tot punem scene, în cele mai mici punem baruri, mâncare și alte activități. Livada o folosim pentru relaxare.

Veți găsi aici patru scene: cea principală, una dedicată pianului, una muzicii de pe vinil și una cu lăutari. O să mai avem târguri, zone de relaxare și tururi interactive prin parc. Acesta e cel mai important parc din festival, cu cele mai multe concerte și cele mai multe activități. 

El va avea o capacitate limitată pentru participanți, conform reglementărilor. Iar dacă legea va ridica această restricție, noi ne vom opri la aproximativ 4500 persoane, de dragul confortului și siguranței voastre.

Povestea Iulius Parc

Avem o tradiție de evenimente marca Jazz in the Park în Iulius, toate concentrate pe descoperire de muzică. Anul acesta, Iulius Parc va găzdui o scenă dedicată trupelor românești, cu multe proiecte noi și inovative. Avem jazz bun, avem artiști faini, care-și merită scena lor și sprijinul publicului.

Povestea Campusului USAMV

Prietenia noastră cu USAMV a început în 2020 și are potențialul unui eveniment care să devină tradiție. Nouă ne plac lucrurile comunitare, obiceiurile care adună oameni și ne gândim mult cum le putem face altfel.

Ei bine, la USAMV vom face o piață! Dar va fi o piață altfel: aproximativ 25-30 de producători și agricultori se vor aduna aici. Pe lângă ei, aducem un târg de artizanat și de viniluri și muzică faină pe fundal. Vei putea să-ți faci piața aici sau vei putea veni și doar să te relaxezi. Avem DJ și trupe faine care vor concerta.

Cum de Jazz in the Park e pe bilete?

Nu a fost cea mai ușoară decizie nici pentru noi, dar vă spunem cu toată sinceritatea că, date fiind pandemia și aceste condiții speciale în care trebuie să organizăm evenimente, biletele ne ajută.

Pe de o parte, biletele completează bugetul evenimentului, iar pe de altă parte, biletele ne ajută să știm la câtă lume să ne așteptăm în fiecare loc.

Unul din motivele pentru care festivalul din Parcul Central avea acces liber este că acolo putem acomoda foarte mulți oameni, mai mulți decât merg la un festival de jazz normal. Și atunci banii pe care nu-i primeam din bilete se compensau cu sprijinul unor sponsori sau cu faptul că fiecare din voi își cumpăra măcar o băutură și ceva de mâncare de la noi.

Ce vrem să facem pe viitor?

Cu prima ocazie cu care vom putea, ne vom întoarce în Parcul Central și vom reveni la formatul de festival cu care v-am obișnuit. Însă ne-a plăcut foarte tare să organizăm evenimente și în Parcul Etnografic, așa că vom încerca să construim ceva pe termen lung și acolo. Visul nostru este să deschidem vara cu un festival cu acces liber în Parcul Central și cu unul pe bilete și cu capacitate mai mică în Parcul Etnografic.

Haideți să ne adunăm și să ascultăm jazz!

Programul pe zile Jazz in the Park 2022

Programul pe zile Jazz in the Park 2022

Mulți dintre voi ne-ați întrebat de biletele pe zile, așa că am zis să ieșim cu cei mai așteptați artiști acum. Cam așa va arăta primul weekend din septembrie la noi, dar e de luat în considerare că mai avem un val de anunțat, undeva pe la mijloc de august. Even more jazz, we knooow.