Ce înseamnă Jazz in the Park pentru noi

Timp de șapte ani, la începutul fiecărei veri, Clujul a respirat JAZZ.

Timp de șapte ani, Parcul Central, inima orașului Cluj-Napoca, a fost locul în care ne-am întâlnit cu oameni de peste tot din țară pentru a ne bucura împreună de jazz de toate felurile, cântat pe scene aflate pe aleile parcului sau ascunse printre copaci. Am dansat împreună, ne-am îmbrățișat prietenii, am stat de povești la un pahar de vin sau de bere rece, ne-am relaxat în hamace sau pe pături și am ascultat multă muzică bună. 

Timp de șapte ani, alături de alți zeci de mii de oameni, ne-am creat o mulțime de amintiri, care de care mai frumoase. 

Nu ne stă în fire să ne oprim după șapte ani care ne-au ajutat să acumulăm atât de multe lecții importante, atât de multe amintri prețioase și să învățăm să confruntăm orice provocare. Fiindcă, la urma urmei, suntem organizatori de evenimente, iar Jazz in the Park, mai mult decât un festival, este stilul nostru de viață. Și, în timp ce munca pe care o facem de atâta timp se învârte în jurul lui și depinde de el, știm că și sufletul unei comunități pulsează prin evenimentele pe care le organizăm. 

Jazz in the Park și-a găsit casă în Parcul Central din Cluj-Napoca timp de șapte ani. A fost cuibul nostru, iar relația festivalului cu membrii comunității a devenit din ce în ce mai strânsă și mai frumoasă cu fiecare ediție. Ne e dor de Parc așa cum ne e dor de voi și de-abia așteptăm să ne întoarcem acasă. Însă contextul actual impune o schimbare și, pentru că nu mai putem aduna un oraș întreg în Parc, ne-am hotărât să ducem festivalul în tot orașul și spiritul din Parcul Central odată cu el. Vom face Jazz in the Park În Tot Orașul. 

Cum se transformă Jazz in the Park pentru voi

Festivalul se va întâmpla în patru locuri principale. Știm deja trei dintre ele – Parcul Etnografic, Iulius Parc și Campus USAMV -, iar pe a patra urmează să o stabilim în curând. Toate aceste locuri vor fi active pe întreaga perioadă a festivalului și fiecare va avea un concept special. Pe lângă acestea, vom avea evenimente speciale și programe derulate în multe alte locuri din oraș.

În timpul festivalului, în fiecare curte din Parcul Etnografic va fi o sărbătoare. Fiecare gospodărie va găzdui o poveste, spusă fie prin intermediul muzicii, fie prin activitățile relaxante pe care le-am pregătit pentru voi. Întregul parc va avea un suflu aparte, iar momentele din timpul zilei vor funcționa ca un catalizator pentru concertul mare al fiecărei seri. Vă veți putea bucura, așadar, de concerte de toate tipurile, de la muzică tradițională și lăutărească la jazz modern, de gustări savuraose și de momente frumoase alături de cei dragi. 

Iulius Parc va găzdui prima scenă din cadrul Jazz int the Park, dedicată integral artiștilor și trupelor de jazz românesc. Am considerat că după vremuri grele, cel mai bine ne revenim dacă ne susținem unii pe alții, așa că ne-am decis să punem osul în a arăta valorile jazz-ului românesc. În jur de 10 trupe vor concerta pe scena noastră și pe lângă asta, vom realiza împreună proiecte speciale, înregistrări, interviuri și alte materiale muzicale.

Campusul USAMV va fi casa unui picnic cum nu ați mai văzut! Sute de pături puse pe iarbă, o piață mare de artizani, muzică de pe viniluri și concerte relaxante. Vă veți putea bucura de toate alături de prietenii cei mai apropiați.

Vom avea și o scenă dedicată pianului, unde veți putea asculta genuri muzicale diferite, de la cele clasice la cele mai excentrice, dar care vor avea ca element comun cel mai cald și frumos instrument: pianul. 

Pe lângă toate cele de mai sus, avem o mulțime de alte lucruri pe lista noastră de activități: evenimente pentru copii, celebrul târg de artizani, prezentări de echipamente, târg de viniluri, concerte punctuale în locuri speciale din oraș. De asemenea, vom deschide festivalul și pentru alți organizatori care își vor face propriile evenimente sub tutela Jazz in the Park. 

Ca întotdeauna, muzica va fi elementul central, firul roșu al poveștii noastre. Vom avea un line-up eclectic, cu premiere locale, dar și naționale, precum și o serie de programe și oportunități pentru artiști. 

Ce implică Jazz in the Park pentru noi, toți

Siguranța participanților a fost și va rămâne cel mai important aspect din Jazz in the Park. Vom adapta festivalul ori de câte ori va fi cazul la condițiile permise de organizare în acel moment. Vom lua măsuri de distanțare și de siguranță, vom verifica participanții în eveniment și vom face tot ce ne stă în putință ca să vă simți bine la noi și să fiți relaxați.

Majoritatea evenimentelor din festival vor fi cu acces pe bază de bilet, însă facem un efort mare în a avea prețuri decente, astfel încât oricine își dorește să poată savura măcar un concert sau o seară la festival. De asemenea, vă asigurăm că în cazul în care vor surveni modificări în festival din cauza restricțiilor guvernamentale sau din cauze care nu țin de voi, publicul participant, vă vom returna automat banii de bilete. 

Festivalul este pentru public, pentru muzicieni, pentru colegii noștri de breaslă, pentru partenerii noștri, pentru întregul oraș. Dar este și pentru noi. Vrem să ne simțim din nou organizatori de evenimente și să contribuim din nou la fenomenul muzical național. Și vă asigurăm că, deși este fragmentată în multe locuri, aceasta va fi ediția care, probabil, ne va aduce cel mai mult împreună, într-o comunitate unită, care se respectă și care colaborează.

Vă invităm să ne fiți alături. Avem nevoie de voi, publicul nostru. Voi sunteți principala noastră motivație. Fiindcă atunci când simțim că avem sprijinul comunității în spate, suntem mai hotărâți ca niciodată să dăm tot ce avem mai bun și să creștem prin munca noastră. Așa că haideți să descoperim împreună ediția a VIII-a a Jazz in the Park, o ediție ÎN TOT ORAȘUL!

Programul pe zile Jazz in the Park 2022

Programul pe zile Jazz in the Park 2022

Mulți dintre voi ne-ați întrebat de biletele pe zile, așa că am zis să ieșim cu cei mai așteptați artiști acum. Cam așa va arăta primul weekend din septembrie la noi, dar e de luat în considerare că mai avem un val de anunțat, undeva pe la mijloc de august. Even more jazz, we knooow.