blog img
Jazz in the Park 2017: Peste 70.000 de participanți, 9 scene, 7 zile, peste 200 de muzicieni din 15 țări

Am avut o ediție extraordinară cu peste 70.000 de participanți din țară și din străinătate, mai mult de 200 de muzicieni de pe 3 continente. Ne-am întâlnit pe malul Someșului, pe străzile din oraș, la Opera Maghiară, dar și lângă groapa de gunoi a orașului, acolo unde locuiesc peste 1.500 de oameni în cea mai izolată comunitate a Clujului, Pata Rât.

Peste 200 de muzicieni din 15 țări au adus cele mai actuale influențe și combinații ale jazzului cu alte stiluri, de la rock, funk până la electro. Printre artiștii care au concertat la Jazz in the Park festival se numără americanii de la Vintage Trouble, veniți pentru prima dată în România, avangardistul muzicii jazz Dhafer Youssef, unul dintre cei mai celebri percuționiști ai lumii, Jojo Mayer și trupa lui, Nerve, regina muzicii latino din Peru, Susana Baca, corul a cappella Viva Vox, Dario Rossi, trupele Mammal Hands, Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, Skalpel, Hidden Orchestra, Gauthier Toux Trio.

13.500 euro strânși din bilete neobligatorii

Intrarea la concertele din spații publice a fost liberă, cu bilet neobligatoriu pe care participanții îl puteau plăti dacă-și doreau să susțină Fondul Jazz in the Park. 13.500 de euro s-au strâns cu ajutorul vostru din bilete neobligatorii la festival, iar banii vor finanța inițiative culturale, sociale și educaționale benefice orașului.

Vom face un apel de proiecte luna aceasta și se pot înscrie toți cei care au propuneri care se încadrează în cauza de anul acesta: proiecte culturale, educaționale și sociale pentru comunitatea de la Pata Rât și pentru oraș. Detalii găsești aici.

Dacă vrei să contribui la Fond poți cumpăra online unul sau mai multe bilete neobligatorii de pe biletmaster.ro și kompostor.ro.

See you soon! 🙂

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca