blog img
Juan de Marcos Gonzales, la Jazz in the Park 2018: “Reușim să cântăm cu mai multă pasiune atunci când publicul dansează pe piesele noastre”

A șasea ediție a festivalului Jazz in the Park a fost deschisă de carismaticul artist cubanez Juan de Marcos Gonzales, care a urcat pe scenă alături de cei 14 muzicieni talentați din trupa Afro Cuban All Stars, într-un concert sold out. Concertul susținut la Opera Maghiară de arhitectul și unul dintre fondatorii proiectului Buena Vista Social Club a transmis multă energie pozitivă și a ridicat oamenii de pe scaune în pași de dans și ropote de aplauze.

“M-am bucurat foarte mult când am fost invitat să susțin un concert în România”, a declarat Juan de Marcos. “Cunosc destul de multe despre istoria acestei țări și mi se pare fascinantă. Mitul lui Dracula este preferatul meu și sunt încântat că am reușit să ajung în Transilvania, regiunea de unde a pornit această poveste”, ne-a spus artistul.

Juan de Marcos și trupa lui își doresc să ofere spectacole de neuitat, în care oamenii să danseze, să se simtă bine și să plece cu zâmbetul larg pe buze. A fost pentru prima dată când o trupă din Cuba a concertat în cadrul festivalului. Artiștii au făcut scena să vibreze pe ritmuri de jazz tradițional și ritmuri contemporane, dinamice.

“Nu ne place să vedem oameni așezați pe scaune. Reușim să cântăm cu mai multă pasiune atunci când publicul dansează pe piesele noastre. Acum suntem destul de cunoscuți, iar multe dintre concertele pe care le susținem sunt sold out. Cu toate acestea, nu am îmbrățișat succesul de prima dată. Am înregistrat albume care nu au fost bine primite, dar nu am renunțat. Pentru a ne promova piesele, am ieșit în stradă. De aici și până la faimă au mai fost doar câțiva pași de urmat. Recunosc, nu mă așteptam să avem succes. Nu ne putem considera artiștii momentului, deoarece noi preferăm mai mult ritmurile tradiționale, iar unii membri din trupă sunt la vârsta a treia. Chiar și așa, muzica pe care o cântăm are menirea de a-i uni pe oameni și de a transmite veselie. Cred că acesta este motivul pentru care lumea se distrează de minune la spectacolele noastre”, a declarat liderul trupei la Cluj, înainte de concertul de la Jazz in the Park.

Juan de Marcos poate fi un exemplu pentru toți artiștii, dar și pentru fiecare dintre noi. Deși este iubit de un public larg, el nu și-a pierdut modestia și nu consideră muzica doar o sursă de venit, ci o cale de a deschide inimile oamenilor. Înainte de a urca pe scena de la Opera Maghiară, muzicianul cubanez a avut o mare dorință:

“Aș vrea ca mesajul meu să ajungă la toți cei din public. Îmi doresc să transmit dragoste, pace și sper să existe înțelegere mutuală între cultura pe care eu o reprezintă și cultura voastră, a românilor. Noi vom da tot ce avem mai bun pentru a încerca să vă convingem. Scopul nostru este ca oamenii să plece mai fericiți după spectacolul nostru”, a declarat Juan de Marcos la conferința de presă.

Noi tindem să credem că prestația lui Juan de Marcos și a trupei Afro Cuban All Stars a reușit să impresioneze și să bucure fiecare spectator în parte. Cel puțin așa reiese din reacția voastră, a celor care ați dansat și ați cântat împreună cu trupa. Gala de deschidere Jazz in the Park a fost o explozie de energie pozitivă care s-a transmis mai departe în toate cele 11 zile de festival. Vă așteptăm ediția următoare, să petrecem pe aceleași ritmuri de jazz! 

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca