Alfa Mist

About

Atras de hip-hop și grime încă din adolescență, Alfa Mist se descrie simplu, producător și compozitor.

Calitățile londonezului sunt însă mai numeroase decât lasă modestia sa să se întrevadă.

Pianist autodidact, Alfa Mist descoperă jazz-ul în timpul facultății, vrăjit de vizionarul trompetist Miles Davis, dar și de atmosfera evocată de creațiile cinematice ale compozitorului german Hans Zimmer.

O atmosferă pe care o regăsim într-o formă sau alta și pe albumele artistului britanic. EP-ul Nocturne, înregistrat chiar pe timpul nopții în studio, și pe care sunt invitați  Tom Misch, Barney Artist și Jordan Rakei, este un melancolic balans între gândurile pe care fiecare dintre noi le avem înainte de culcare.

Nesiguranță, dar și recunoștință, tristețe, dar și încredere, Alfa Mist deschide fără frică toate sertarele secrete ale trăirilor noastre, pentru că scopul său chiar acesta este: să ne facă să simțim, să ne punem întrebări și să ne cunoaștem mai bine.

Alfa Mist își primește energia din colaborările cu diverși muzicieni, cea mai bună metodă de a învăța, după cum mărturisește. Admirând instrumentiști ca basistul Avishai Cohen sau pianiștii Aaron Parks și Robert Glasper, Alfa Mist este într-o permanentă căutare, compozițiile sale trecând cu lejeritate de la jazz la hip-hop, de la soul la muzică electronică.

Recentul său disc, Antiphon este cel mai personal și marchează o nouă etapă muzicală, o explorare mai curajoasă a jazz-ului, și poate o șansă de a ne imagina cum va suna acesta în viitor.

Alfa Mist  concertează pentru prima dată în România în 22 iunie la Muzeul de Artă din Cluj, la a șasea ediție Jazz in the Park.

Bilete aici și pe bilete.ro, Eventim și în rețeaua Biletmaster.