Bill Laurance

About

Bill Laurance este cunoscut ca membru de bază și pianist al grupului american Snarky Puppy, grup cu care a câștigat trei premii Grammy, pentru Best R&B Performance în 2014 și Best Contemporary Instrumental Album în 2016 și 2017.

Un instrumentist care la 14 ani studia muzica clasică, Bill Laurance nu-și putea refuza totuși, plăcerea de a scrie propriul jurnal de călătorie muzicală.

Călătorie care i-a adus britanicului colaborări cu artiști de calibru precum David Crosby, Morcheeba, Bobby McFerrin, Susana Baca, Lalah Hathaway sau Jacob Collier, dar și o nominalizare a grupului Bill Laurance Quartet la MOBO Best Jazz Act.

Discul său de debut, Flint, apărut în 2014 a urcat direct pe poziția 1 în iTunes Jazz Charts.

Urmează Swift în 2015 și Aftersun în 2016, album dedicat explorării spațiului cosmic și pe care sunt invitați colegii săi din Snarky Puppy-basistul Michael League, bateristul Robert Sput Searight, dar și aclamatul percuționist Weedie Braimah, un star al scenei din New Orleans.

Tot în 2016 Bill Laurance lansează cd/dvd-ul Live at Union Chapel, înregistrat în una dintre bijuteriile arhitectonice ale Londrei.

Patru albume solo mai târziu, artistul este deja un explorator a cărui carismă fascinează pe toate continentele, atrăgând un public gata de aventură pe un teritoriu în care muzica electronică, ritmurile africane, jazz-ul și funk-ul aduc un suflu nou și certitudinea că Bill Laurance is playing all the right keys.

Staropramen
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca
BCR
Mega Image