Bill Laurance

About

Bill Laurance este cunoscut ca membru de bază și pianist al grupului american Snarky Puppy, grup cu care a câștigat trei premii Grammy, pentru Best R&B Performance în 2014 și Best Contemporary Instrumental Album în 2016 și 2017.

Un instrumentist care la 14 ani studia muzica clasică, Bill Laurance nu-și putea refuza totuși, plăcerea de a scrie propriul jurnal de călătorie muzicală.

Călătorie care i-a adus britanicului colaborări cu artiști de calibru precum David Crosby, Morcheeba, Bobby McFerrin, Susana Baca, Lalah Hathaway sau Jacob Collier, dar și o nominalizare a grupului Bill Laurance Quartet la MOBO Best Jazz Act.

Discul său de debut, Flint, apărut în 2014 a urcat direct pe poziția 1 în iTunes Jazz Charts.

Urmează Swift în 2015 și Aftersun în 2016, album dedicat explorării spațiului cosmic și pe care sunt invitați colegii săi din Snarky Puppy-basistul Michael League, bateristul Robert Sput Searight, dar și aclamatul percuționist Weedie Braimah, un star al scenei din New Orleans.

Tot în 2016 Bill Laurance lansează cd/dvd-ul Live at Union Chapel, înregistrat în una dintre bijuteriile arhitectonice ale Londrei.

Patru albume solo mai târziu, artistul este deja un explorator a cărui carismă fascinează pe toate continentele, atrăgând un public gata de aventură pe un teritoriu în care muzica electronică, ritmurile africane, jazz-ul și funk-ul aduc un suflu nou și certitudinea că Bill Laurance is playing all the right keys.

Accesul la acest concert este liber, iar dacă doriți puteți cumpăra un bilet neobligatoriu de susținere a Fondului Jazz in the Park. Bilete neobligatorii găsiți aici și în rețelele bilete.ro, Eventim și BiletMaster.