byron

About

Cântă rock cu influențe diverse, s-au înființat în 2006 și au lansat de atunci șase albume de studio și trei DVD-uri live. Sunt obișnuiți să cânte atât pe scene mari de festival în fața a mii de spectatori, cât și wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat și au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizație 100% (seria Impromptu) și în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Național din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară și un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susținută printr-un scurt turneu de proiecții în cinematografe. În prezent promovează cel mai nou disc, „Eternal Return”, înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane și masterizat la Londra la Abbey Road.

La sfârșitul anului 2016, trupa a susținut un turneu național pentru sărbătorirea a 10 ani de activitate, concertul de la București fiind filmat și difuzat de Televiziunea Națională. Începutul lui 2017 a adus cu el câte un album propriu de studio de la fiecare membru al trupei (plus sunetistul), cele cinci materiale fiind reunite în proiectul comun „Solo Together”.

În 25 iunie trupa byron va umple Muzeul de Artă (Palatul Bánffy) cu ritmuri de rock și blues și garantat multe amintiri.

byron  își vor cânta propriile piese într-o abordare originală, oferită de faptul că trupa va fi acompaniată de Muse Quartet. Astfel se va face o îmbinare deosebită între muzica clasică și rock.

Bilete aici și pe bilete.ro, Eventim și în rețeaua Biletmaster.