Essential Notes

About

Essential Notes este un proiect ce a luat naștere în toamna anului 2014 în Satu Mare. Îi are în componență pe Simion Bărnuțiu – clape, computer și Robert Kányádi – tobe, percuție. Ambii muzicieni provin din medii muzicale asemănătoare și au mai colaborat în cadrul altor proiecte.

Compozițiile trupei sunt influențate de jazz-ul contemporan dar și de experiențele muzicale ale ambilor muzicieni. De fapt, afinitatea lor pentru jazz și improvizație aduce în fața audienței un mix de sonorități dat de sound-ul specific muzicii electronice și de cel organic, reprezentat de pian și tobe acustice. Influențele grupului vin de la Bugge Wesseltoft & Henrik Schwarz & Dan Berglund, Snarky Puppy, Hidden Orchestra sau Portico. În martie 2017 a apărut Instrospection, albumul de debut Essential Notes.

Accesul la acest concert este liber, iar dacă doriți puteți cumpăra un bilet neobligatoriu de susținere a Fondului Jazz in the Park. Bilete neobligatorii găsiți aici și în rețelele bilete.ro, Eventim și BiletMaster.