Koffie

About

Deși încercări au fost, nu prea a reușit nimeni să așeze grupul olandez Koffie într-o cutiuță rezervată unui gen muzical anume.

Din fericire pentru public, asta e dovada că surprizele sunt nelipsite la concertele lor. O trupă care se simte în elementul său la festivaluri, Koffie are tot ce-i trebuie pentru a smulge aplauze și zâmbetele publicului: energie molipsitoare, virtuozitate, inventivitate și carismă.

Afrobeat, jazz, funk-ul anilor ’70 sau pop sunt tot atâtea stiluri care îți trec prin minte ascultându-i, și totuși cei opt instrumentiști din Amsterdam reușesc de fiecare dată să demonstreze cât de departe suntem de a-i cataloga definitiv.

Asumându-și cu mândrie influența unor artiști precum Fela Kuti, pionierul nigerian al muzicii afrobeat, James Brown, Miles Davis sau Red Hot Chilli Peppers, olandezii sunt invitați atât la festivaluri de Jazz ca North Sea Jazz Festival, cât și la cele de muzică electronică sau pop.

De altfel, de la  lansarea a două albume în 2013 și unul în 2016, Koffie concertează aproape neîntrerupt, în formula Itai Weissman-saxofon tenor, Floris van de Vlugt-saxofon alto,
Daniël Schotsborg – bas, Niels Broos-clape și Steven Brezet-percuții.

Accesul la acest concert este liber, iar dacă doriți puteți cumpăra un bilet neobligatoriu de susținere a Fondului Jazz in the Park. Bilete neobligatorii găsiți aici și în rețelele bilete.ro, Eventim și BiletMaster.