Lucia

About

Povestea Luciei începe în 2011, pe micul balcon din apartamentul părinților ei, cu o chitară, o cameră digitală și o puternică dorință de a fi remarcată de trupa ei preferată de la noi – The MOOoD. Avea să înregistreze un cover, nimic deosebit, fără efecte speciale, urmând să-l publice pe pagina lor de Facebook. Ei aveau să-l aprecieze și asta urma să fie tot. Lucia nu avea să se dea bătută, însă, așa că la câteva luni distanță a mai făcut o încercare, puțin diferită; același balcon, aceeași cameră, dar de data asta cu o clapă în loc de chitară. Urma să înregistreze un cover după „Silence” și să-l pună pe pagina lor de Facebook, iar lor avea să le placă la nebunie, insistând să filmeze un videoclip pentru el. Un clip cu nimic deosebit, fără efecte speciale, dar care avea să devină viral în toată lumea strângând peste un milion de vizualizări în doar câteva luni.

Lucia a lucrat pas cu pas la descoperirea propriului său stil indie/pop și la punerea pe picioare a unui sound propriu. Totul a culminat la sfârșitul anului 2015 cu lansarea primului disc de studio, Silence, o producție eclectică mult așteptată de către fanii Luciei.

În prezent, Lucia promovează cel de-al doilea său album, „Samsara”. Anunțat prin videoclipul „FRTHR” la începutul lui 2018, albumul reprezintă o nouă etapă muzicală – mai matură, mai experimentală și incredibil de sinceră. O veritabilă „renaștere”, în ton cu titlul albumului și în același timp o călătorie într-un univers sonor propriu creat de Lucia alături de cei trei producători cu care a lucrat: Alexei Țurcan (Travka), Dan Georgescu (byron) și Robert Iulian.

Lucia vine cu noul ei album la Jazz in the Park, în 25 iunie, ora 20:00, Muzeul de Artă (Palatul Bánffy) din Cluj.

Lucia  va avea o abordare originală, oferită de faptul că va fi acompaniată de Muse Quartet. Astfel se va face o îmbinare deosebită între muzica clasică și cea pop în cadrul concertului MUSEcology.

Bilete aici și pe bilete.ro, Eventim și în rețeaua Biletmaster.