In memoriam Szántó Lóránd by Say What Experiment

About

Trupa Say What Experiment susține un moment artistic în afara concursului: un concert despre un Om ce a plecat mult prea devreme: basistul Szántó Lóránd, decedat în luna mai 2017 în urma unui accident rutier. Anul trecut la Concursul Internațional Jazz in the Park, el a câștigat premiului special pentru cel mai bun instrumentist, iar distincția e doar unul din zecile primite de a lungul scurtei sale vie
ți, fiind un violonist și basist remarcat prin talentul său și devotat proiectelor în care era implicat, fie vorba de muzică tradițională, clasică, funk, rock, pop, coveruri sau (genul său preferat) jazz. 

Szántó Lóránd s-a născut în ianuarie 1989 în județul Mureș. A terminat secția vioară la Liceul de Muzică din Târgu Mureș, și a început studiile universitare la același instrument la Academia de Muzică Gh. Dima din Cluj. Din propriile sale relatări, cu 8-9 ani în urmă a auzit pentru prima oară o înregistrare a basistului Marcus Miller, și s-a îndrăgostit instant de chitara bas, devenind el însuși un virtuoz extrem de complex și tehnic, poate chiar un geniu al basului. Artiștii lui preferați au fost Jaco Pastorius basistul formației Weather Report și basistul Victor Baily. A fost membrul fondator al formației FUNKorporation din Cluj, formație cu care și-a susținut ultimul concert. A doua formație iubită de el ca membru, a fost BorderSplit din Târgu Mureș, formație axată pe muzică jazz. A cântat cu nenumărați artiști din Cluj și din țară. Felul său de a fi, generos în a dărui dar modest, cult și cu un simț al umorului sănătos și plăcut, privirea sa sinceră dar sensibilă l-a făcut un om iubit de multă lume.

În 2017, Lóránd plănuia să se înscrie cu două formații în concursul Jazz in the Park. Nu a apucat acest lucru, însă noi dorim să îl omagiem și să îl
simțim aproape printr-un concert In memoriam.  La voce Erika Székely, la pian Enyed Károly, bass Sándor László, tobe Frankie Ercsei și Albert Nagy Örs la saxofon și mc.

Staropramen
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca
BCR
Mega Image