Sona Jobarteh

About

Prima cântăreață la kora din Africa, Sona Jobarteh, concertează sâmbătă, 23 iunie, la Jazz in the Park, în curtea Muzeului de Artă din Cluj.  

Sona este prima femeie care cântă la Kora, un instrument cu 21 de corzi originar din Africa de Vest, asemănător cu harpa, care produce un sunet unic, cu un efect impresionant. Sona Jobarteh combină muzica tradițională africană cu blues și Afro Pop, iar reprezentațiile ei au și o componentă tribală, cu povești, lucru care transformă concertele în momente unice și cu o puternică încărcătură spirituală.

Artista  și-a creat propriul drum, s-a rupt de la tradiția Kora dominată de bărbați și a devenit prima femeie care cântă în mod profesionist la Kora. Este un muzician  înzestrat cu un stil cool și relaxat, iar la Jazz in the Park va concerta împreună cu cei patru colegi din Afro Beat Group.

Sona Jobarteh a colaborat cu artiști renumiți la nivel mondial precum Oumou Sangaré, Toumani Diabaté, Kasse Mady Diabaté și cu BBC Symphony Orchestra.

Artista a captivat publicul din toată lumea cu vocea și melodiile ei ușor de reținut, prin care și-a transmis mesajele care o preocupă legate de identitate culturală și de gen, dragoste și respect dar a rămas în același timp fidelă moștenirii din țara de baștină, Gambia.

Concertul are loc în cadrul unui eveniment curatoriat muzical de Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Experiența muzicală va continua cu un after-party în curtea Muzeului  cu Ufe Vinyl DJ Set, unul dintre producătorii muzicali VRTW.

Bilete și abonamente sunt disponibile aici și în rețelele Bilete.ro,  Eventim și Biletmaster.