Tasi Nóra & Azara

About

Formația Tasi Nóra & Azara este o colaborație reușită între trupa pianistului virtuoz Sárosi Péter din Târgu-Mureș și cântăreața Tasi Nóra. Sárosi Péter a fost ales „Muzicianul anului 2013” la Gala de Jazz Muzza din București, iar formația lui Azara a luat premiul „Formația anului”, doi ani la rând. Membrii trupei: Sárosi Péter – pian, Gábor Szabolcs – saxofon, Gyergyai Szabolcs – bas, Pál Gábor – tobe.

Cântăreața din Sfântu Gheorghe, după studii de jazz la Budapesta, a câștigat o bursă în Olanda, unde a avut posibilitatea să învețe de la mulți muzicieni de jazz din SUA. A luat premii precum „Cel mai bun vocalist” la Festivalul Internațional de Jazz Târgu-Mureș 2012, „Revelația anului 2013”, „Confirmarea anului 2014”, „Cea mai bună compoziție vocală” Sibiu 2014. În prezent este profesoară de canto, ea a inițiat secția de canto jazz-muzică ușoară de la Liceul de Muzică din Târgu-Mureș.

La concertul din cadrul Jazz in the Park au un invitat special, renumitul chitarist din Budapesta Juhász Gábor, câștigător al premiilor Gramofon și Artisjus din Ungaria. Muzica formației reprezintă lumea modernă a jazzului, într-o gamă largă de stiluri care se bazează pe improvizație. Repertoriul lor conține prelucrări de standarduri de jazz și compoziții originale, care combină elemente de jazz, fusion, blues, soul. Întâlnirea sonorităților cu solo-urile ingenioase oferă o călătorie fascinantă în lumea jazzului practicat cu muzicalitate de înaltă calitate.

Accesul la acest concert este liber, iar dacă doriți puteți cumpăra un bilet neobligatoriu de susținere a Fondului Jazz in the Park. Bilete neobligatorii găsiți aici și în rețelele bilete.ro, Eventim și BiletMaster.