blog img
Luni, ziua 1: Primele concerte și activități la Jazz in the Park 2017

Jazz in the Park 2017 începe luni, 26 iunie. Deschiderea oficială are loc la Opera Maghiară, cu concertul extraordinar susținut de Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (BGKO). Nomazii muzicii jazz vin pentru prima dată în România și aduc influențe klezmer, jazz manouche și muzică tradițională roma. Grupul e format din artiști din toate colțurile Europei: Serbia, Ucraina, Franța, Spania, Italia și Grecia.

În 2013 au publicat primul album, pe care l-au produs singuri, fără ajutorul niciunei case de discuri, iar doi ani mai târziu au făcut o interpretare proprie a piesei Djelem, Djelem, care a strâns aproape 6.000.000 de vizualizări pe YouTube.

Accesul la concertul de deschidere e pe bază de bilet sau abonament. Abonamentul îți asigură acces la cele trei concerte de la Opera Maghiară (Barcelona Gipsy Balkan Orchestra-luni, Dhafer Youssef-marți și Susana Baca-miercuri), dar și la cele două petreceri din Form Space, vineri și sâmbătă, Back to the Roots cu Ours Samplus și Jazz UP your spirit cu DJ Vadim

Înainte de concertul BGKO, luni de la 18:30 ne vedem la Off the Wall, în Piața Muzeului, aici pregătim un concert special dedicat aniversării Off the Wall și vor cânta Ema, Erik & Ilinca, trei artiști îndrăgostiți de jazz contemporan cu infuzii din multe alte genuri muzicale.

Revenim curând cu programul din ziua a doua de Jazz in the Park, marți, zi care ne va regăsi la Opera Maghiară, unde concertează Dhafer Youssef, dar și pe malul Someșului, pentru că începe Concursul Internațional Jazz in the Park și la Pata Rât, pe cea mai inedită scenă din cadrul festivalului. În plus, marți continuă Jazz in the Street. Detalii despre programul pe zile și pe ore găsești aici.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca