blog img
Programul Jazz in the Park în săptămâna 25 iunie – 1 iulie

O săptămână. Mai sunt 7 zile de festival, iar concertele și activitățile se desfășoară de azi și până duminică în multe, multe locuri: pe Bulevardul Eroilor, în fața Casei Matei Corvin, la Muzeul de Artă, în Pata Rât și în Parcul Central. Iată ce vă pregătim și unde ne întâlnim cu muzica săptămâna aceasta.

Luni, 25 iunie

Prima zi a săptămânii dă startul concertelor din stradă la Jazz in the Park. Vă așteptăm pe Bulevardul Eroilor și în fața Casei Matei Corvin, să ne bucurăm împreună de muzica live de la 17:00 la 19:00.

Printre artiștii pe care nu trebuie să-i ratați se numără Dan Byron și Adam Ben Ezra. Bineînțeles, ei sunt doar o parte dintre muzicienii care vor oferi un nou vibe străzilor din Cluj. Programul complet îl puteți găsi aici.

Spectacolele de la Muzeul de Artă continuă cu un nou concert de excepție. Muse Quartet îi va acompania pe rând pe Silent Strike, Lucia și Byron. Artiștii vor urca pe scenă pentru a ne oferi o experiență muzicală de neuitat, în care genurile indie, electro și rock se vor împleti cu acordurile muzicii clasice.

Marți, 26 iunie

Pentru al doilea an, am amplasat o scenă de festival la Pata Rât. Încercăm să unim comunitatea prin cultură și să atragem atenția asupra problemelor existente în acest spațiu.

Pentru a facilita transportul, punem gratuit la dispoziție autobuze care vor circula din fața Cinematografului Florin Piersic din 20 în 20 de minute, începând cu ora 17.30. Ultimul autobuz va pleca din Pata Rât după ora 23. La Pata Rât avem în program trei concerte, începând cu ora 18:30: Taraful lui Siminic, JazzyBIT și Marius Mihalache Band.

În aceeași zi nu ratați penultimul concert de la Muzeul de Artă: Soweto Kinch de la ora 20:00, al cărui talent indiscutabil e demonstrat de multitudinea de premii pe care le-a câștigat.

Miercuri, 27 iunie

În cea de-a 7-a zi Jazz in the Park ne-am bifat cu toții evenimentul pe care nu trebuie să-l ratăm: ultimul concert de la Muzeul de Artă, începând cu ora 20:00, Nik Bartsch’s Ronin. Pianistul elvețian urcă pe scenă împreună cu trupa Ronin. Pregătiți-vă de un concert al unei trupe cu acorduri ce îmbină mai multe genuri muzicale într-un mod creativ și ingenios.

Joi, 28 iunie

În sfârșit, în sfârșit, suntem entuziasmați să începem concertele în Parcul Central! Trei scene sunt active și vom avea muulte concerte seara și chiar la miez de noapte! Toate concertele se desfășoară unul după altul, deci nu trebuie să vă faceți griji că veți rata ceva. Începând cu ora 17:00, ținem parcul plin până după ora 00:00!

Gallowstreet, Nopame, Nora Tasi & Azara Band, FUNKorporation, Karpov not Kasparov, Antal Gabor Trio sunt câteva dintre trupele pe care le ascultăm joi în parc. La miez de noapte ne adunăm la un concert de pian care ne duce înapoi în timp.

Scena România 100 sărbătorește centenarul Marii Uniri, unde concertele încep la ora 23:45, în fiecare zi de festival de acum încolo. Primul artist de pe scena România 100 e pianistul Bogdan Vaida, care pune muzica lui Enescu în context european.

Vineri, 29 iunie

Intrăm în ultimele zile de Jazz in the Park! V-ați fi așteptat să se liniștească apele? Think again! 10 concerte în parc și multe activități ne așteaptă.

De-acum avem 4 scene, unde urcă trupe și artiști precum Heion & The Echo Bits, Balako, Electroclown sau Moses X. De la ora 22:30, headliner-ul acestei zile de festival urcă pe scenă, The Herbaliser! Scena VRTW (Vinyl, Rum, Tapas & Wine) e scena de petrecere, care aduce concerte diferite față de cele cu care sunteți obișnuiți la Jazz in the Park.

La miez de noapte ne vedem pe scena România 100 la concertul NOD – Maria Casandra & Sorin Romanescu și sărbătorim doinele românești. Curioși? Nu ratați ziua de vineri în parc atunci.

Sâmbătă, 30 iunie

Cea mai lungă zi de Jazz in the Park a sosit, concertele încep de la ora 15:00 în Parcul Central pe Scena VRTW cu muzică underground oferită de Bully.

Tot pe scena asta vor urca Calibro45 și UFe. La ora 22:30 cântă una dintre cele mai așteptate trupe ale festivalului: Nouvelle Vague, ce cântă o muzică a anilor ‘70-’80, împreună cu ritmuri de Bossa Nova. Aceasta e trupa pe care ne dorim să o avem la Jazz in the Park încă de dinainte să existe festivalul.

Tot sâmbătă mai concertează în parc Kroke, Moonlight Breakfast, Alex Man & Gabriela Costa, Infusion, JazzyBIT. La miez de noapte Nicolas SImion și Sorin Romanescu Trio îi aduc un tribut marelui jazzman Johnny Răducanu. Ne simți bucuria printre rânduri? Ne vedem în parc.

Duminică, 1 iulie

E ultima zi de festival, ne e greu să spunem (sau să gândim) asta, dar ajungem la final. Hai duminică la festival să ne bucurăm de super-concerte! Fanfare Ciocârlia, Forq, Bill Laurance, Dubase, Exit Oz, Iorga, Luiza Zan Trio, Mop Mop feat. Wayne Snow, Alt Om concertează în ultima zi.

De la miezul nopții JazzyBIT încheie cea de-a șasea ediție a festivalului, la scena România 100, cu jazz contemporan.

Avem și multe alte activități și evenimente non-muzicale la Jazz in the Park pe care-ți recomandăm să nu le ratezi: lectură, audiotecă, lansări, prezentări, activități pentru copii. Lista completă cu programul festivalului este aici.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca