05 sept. 

Iulius Parc
Cluj-Napoca 

Jazz in the Park 
În Tot Orașul

Alexandrina Hristov, originară din Chișinău, Republica Moldova, a cunoscut succesul artistic în București, unde s-a mutat in 2006, după ce în 2005 a fost una dintre protagonistele filmului “Trois femmes de Moldavie”, în regia lui Paul Cuzuioc pe a cărui coloană sonoră s-au aflat câteva dintre piesele sale.

Alexandrina a intrat în atenția publicului în 2009, odată cu albumul ei de debut, “Om de Lut”, care i-a adus recunoaștere la nivel național și internațional. Cel de-al doilea album, “Flori de Spin”, i-a adus și o colaborare cu serialul “Umbre”, produs de HBO România, iar în ultimiii ani Alexandrina a lansat mai multe single-uri în stiluri diferite, de la synthpop și dream pop la alternative rock, fiind tot mai atrasă de partea de producție muzicală. 

Live-urile sunt spectaculoase, intense, Alexandrina fiind acompaniată de patru muzicieni din Timișoara: Petre Ionuțescu, Gabriel Almași, Radu Pieloiu și Anghel Mailat, toți având la rândul lor o activitate muzicală consistentă și eclectică. Trupa a fost prezentă în ultimii ani pe scenele marilor festivaluri din țară: Electric Castle, Untold, Afterhills, TIFF.