05 sept. 

Iulius Parc 
Cluj-Napoca 

Jazz in the Park 
În Tot Orașul

Saxofonist, flautist, compozitor, lider de proiect, producător și fondator al casei de discuri Arc Records, Alex Arcuș este unul dintre cei mai apreciați muzicieni din noua generație. Născut la Cricova, își face studiile la Liceul Internațional de Muzică „C. Porumbescu”, urmând mai apoi facultatea de Jazz la Conservatorul din Chișinău. Relația sa aproape simbiotică cu instrumentul este îmbogățită și modelată de-a lungul timpului, având ca piloni de sprijin muzica clasică, folclorul și jazzului.

În 2015, pune bazele proiectului său ARCUȘ TRIO, urmând ca în 2016 să lanseze primul disc de autor, intitulat “Allotropy”, alături de pianistul Adi Stoenescu și toboșarul Marcel Moldovan. Este un album eclectic cu un sound omogen, o combinație de jazz, muzică electronică și sunet de Hammond, care duc spre un “performance act”, asta și datorită efectelor analogice care îmbracă saxofonul.
Rezultatul este unul original, unic, deloc sedentar, o narațiune despre locul unde se pot întâlni funk-ul, prog-rockul, urban-jazzul și subtile adieri folclorice, cu punți între stiluri construite pe măsuri neașteptate și break-uri potrivite.