04 Sept.

Parcul Etnografic 
Cluj-Napoca 

Jazz in the Park 
În Tot Orașul

Odată cu lansarea albumului de debut în 2011, “Fatou”, Fatoumata Diawara și-a câștigat renumele la nivel global, devenind cea mai cunoscută artistă contemporană de origine africană. În cel mai recent album al său, “FENFO”, Diawara explorează noi valențe muzicale, îmbinând rădăcinile muzicii africane cu experimentul și livrând compoziții vii, dinamice, pline de experiențele acumulate până atunci. 

De-a lungul carierei sale, a avut colaborări prețioase cu artiști precum David Crosby, Snarky Puppy, Bobby Womack, Herbie Hancock, Amadou and Mariam, Oumou Sangaré și Toumani Diabaté, Paul McCartney sau chiar Gorillaz. “Am avut parte de atâtea aventuri muzicale noi, concertând și colaborând cu atâția muzicieni, încât cred că toate aceste influențe se regăsesc și dau viață noului album.” spune Fatoumata Diawara. 

Într-adevăr, muzica lui Diawara a ajuns la o maturitate și o bogăție care o plasează negreșit în rândul celor mai reprezentative figuri ale muzicii africane moderne, iar prezența ei în peisajul internațional aduce în lumină bogăția universului creator feminin african.