05 sept. 

Parcul Etnografic
Cluj-Napoca

Jazz in the Park 
În Tot Orașul

Hania Rani e o pianistă, compozitoare și artistă a cărei viață se împarte între două țări: Polonia, țara în care s-a născut și în care activează, și Germania, țara în care a studiat muzica și în care are continuă să aibă numeroase proiecte. 

Albumul de debut, “Esja”, i-a adus recunoaștere internațională, nominalizări la cinci categorii importante ale galei Fryderyki, echivalentul Premiilor Grammy în Polonia, titlul “Discovery of the Year” în 2019 și premiul Sanki pentru cea mai interesantă figură a muzicii poloneze, premiu acordat de jurnaliști de renume din Polonia. Pe lângă albumele sale, Rani a compus muzică pentru lungmetrajul “I Never Cry” regizat de Piotr Domalewski și spectacolul de teatru “Nora”, în regia lui Michał Zdunik, iar colaborările în acest sens continuă să apară. 

În ultimul său album, “Home”, artista explorează însemnătatea cuvântului “acasă”, a spațiilor care, din întâmplare, din nevoie sau din pură alegere, ne găzduiesc și a spațiilor pe care suntem nevoiți să le lăsăm în urmă.