05 sept. 

Parcul Etnografic 
Cluj-Napoca 

Jazz in the Park 
În Tot Orașul

Dacă ne uităm la experiența acumulată de José James de-a lungul anilor, e imposibil să nu remarcăm diversitatea și bogăția ei. José James nu a pornit pe drumul carierei sale din dorința de a dovedi ceva, ci dintr-o mare curiozitate și pasiune pentru muzică. Așa a ajuns să remodeleze jazzul, oferindu-i noi valențe, după care a hotărât că își dorește să urmeze o carieră solo R&B, iar apoi, cu aceeași pasiune, s-a dedicat muzicii lui Bill Withers, oferindu-i acestuia un omagiu artistic prin proiectul Lean On Me. Acum, ajuns pe aceste culmi, José James își dorește să se bucure de priveliște, iar cel mai recent album al lui, “No Beginning No End 2” marchează acest moment de respiro. 

Construit ca o continuare a albumului din 2013, “No Beginning No End 2” readuce înaintea publicului acel aer eclectic și curajos prin care James s-a remarcat încă de la început. Albumul e o călătorie introspectivă și celebrativă, în care se regăsesc experiențele și reflecțiile muzicale ale artistului, și care aduce împreună artiști precum Laura Mvula, Aloe Blacc, Ledisi, Erik Truffaz și Hindi Zahra. 

Prin muzica lui, artistul nu caută să ajungă pe noi culmi la nivel singular, ci să aducă o schimbare în peisajul actual al muzicii, prin contribuția și prin colaborările sale.

La Jazz in the Park, José James va cânta pe scenă alături de soția sa, cunoscută drept Taali.

Compozitoare, cântăreață și producătoare, Taali are de asemenea o contribuție impresionantă în peisajul muzical american. În timpul petrecut la New School, artista a lansat The Orchard Sessions, o serie de 18 concerte în care a colaborat cu artiști precum José James, Snarky Puppy, Becca Stevens, Luke Temple, Matt Simons, Camila Meza, Johanna Warren sau Charlotte Cornfield. A lucrat de asemenea la Blue Note Records, producând albume pentru Bruce Lundvall și Don Was.

În 2021, Taali a fost nominalizată la Premiile Grammy, categoria Best Arrangement Instrumental and Vocals, în urma colaborării cu Becca Stevens.