04 sept.

Iulius Parc
Cluj-Napoca 

Jazz in the Park 
În Tot Orașul

Luiza Zan este una dintre cele mai importante figuri ale jazzului în România. Cariera sa a început în 1984, pe când artista avea doar 4 ani și câștigase un concurs pentru Șoimii Patriei. Douăzeci de ani mai târziu, același cântec, Frunzuliță de alior, avea să-i aducă Marele Premiu la Festivalul Internațional “Cerbul de Aur”, la o săptămână după ce a câștigat Locul Doi în cadrul Festivalului de Jazz din Montreux, Elveția. 

Printre colaborările sale se numără nume precum Rick Condit – profesor în Statele Unite și saxofonist care a cântat alături de Ella Fitzgerald, Mircea Tiberian, Romeo Cosma, Ion Baciu Jr., Armen Donelian, Jurgen Bothner, Arthur Balogh, Vlaicu Golcea, Vlad Popescu, Sorin Romanescu, Electric Brother, DJ Vasile, McNeeste State University Big Band of Louisiana, Petras Geniusas, Alex Harding și nu numai. 

Pe lângă proiectele muzicale, Luiza Zan se implică și în alte domenii artistice. A făcut parte din echipa spectacolului “Năpasta”, regizat de Radu Afrim, și din distribuția spectacolului de dans contemporan “VISA Game” realizat de Cosmin Manolescu și Pascal Allio. A compus, de asemenea, muzică pentru filmele “Carambol”, “Circul Vesel” (HBO) și “Australia” (HBO).