• June 25-28,
  • 2020
  • Central Park

Anna Calvi a captat atenția industriei muzicii britanice încă de la debutul ei, în 2011, datorită calităților sale de scriitoare / compozitoare, chitaristă și interpretă. Albumul de debut i-a adus o nominalizare la categoria Best Breakthrough Artist la Brit Awards, iar atât acesta cât și următorul, One Breath, lansat în 2013, au fost nominalizate la Mercury Music Prize.

A colaborat cu Brian Eno, Marianne Faithful, David Byrne. În 2017, a compus muzica operei The Sandman, regizată de Robert Wilson, iar mai apoi a compus soundtrack-ul sezonului cinci din cunoscutul serial britanic produs de BBC One, Peaky Blinders.

Hunter, cel de-al treilea album al Annei Calvi, vorbește despre sentimentul de eliberare care te încearcă odată ce ai renunțat la lucrurile și relațiile nesănătoase din viața ta. Pentru Calvi a fost mai degrabă o experiență cathartică, de o sinceritate nemaiîntâlnită până atunci. Piesele de pe album au fost scrise într-un punct de turnură din viața artistei britanice: relația pe care o avusese opt ani cu un bărbat s-a sfârșit, iar ea s-a mutat la Strasbourg unde și-a început relația cu actuala sa parteneră.

Pasiunea și libertatea asta aproape sălbatică iau forma unor acorduri dezlănțuite de chitară, ritmuri și versuri noi și pline de forță. E un album visceral, în care Calvi nu încetează să testeze limitele instrumentului său, chitara, ale vocii și atmosferei muzicale atât de diferite de munca ei de până atunci. “Mi-a plăcut întotdeauna jocul dintre vocea mea și chitară, însă de data asta am vrut să merg cât mai departe, să pot reda cât mai bine această idee de libertate.” Spuneam că încă de la început s-a făcut remarcată pentru talentele sale muzicale. De data asta, însă, muzica ei ne duce dincolo de structurile cu care ne-a obișnuit până acum.