• June 25-28,
  • 2020
  • Central Park

Imediat după lansarea albumului de debut WomanChild, produs de Mack Avenue, criticul Ben Ratliff a făcut o afirmație care avea să prezică viitorul muzical al lui Cécile McLorin Salvant. El spunea că, deși McLorin Salvant e încă foarte puțin cunoscută de către publicul de jazz, acest lucru nu va rămâne așa pentru mult timp. Și avea dreptate.

În 2014, artista a câștigat patru categorii în Pollurile Criticilor Down Beat: Jazz Album of the Year, Female Vocalist, Rising Star–Jazz Artist și Rising Star–Female Vocalist. Mai mult, patru din cele cinci albume ale sale au fost nominalizate la Grammy, iar trei dintre ele (For one to love, Dreams and Daggers și The Window) au câștigat premiul Grammy pentru cel mai bun album vocal în 2016, 2018, respectiv 2019. Dar McLorin Salvant nu se oprește aici.

Universul muzical al artistei americane are un fundament de jazz și blues, cu elemente de musică folk și teatru musical. Stephen M. Deusner, unul dintre criticii Pitchfork, observă că Salvant are o abilitate specială de a reconecta trecutul jazzului, atât de bogat și complex, cu valențele noi care pot fi explorate din plin.

“Una dintre trăsăturile muzicale care o scot în evidență pe Salvant este felul în care reușește să adauge nu doar bucurie și entuziasm în vocea ei, ci și sens. Tehnica ei este de necontestat, însă, dincolo de ea, există o prospețime care întâmpină fiecare notă de parcă acum ar descoperi-o prima dată, de parcă sunetele își conturează sensuri noi de la unul la altul”, adaugă Deusner.