blog img
Ultimele zile de înscriere pentru muzicieni în Concursul International Jazz in the Park

Concursul Internațional Jazz in the Park se apropie cu pași repezi de start. Trupele se pot înscrie până luni, 14 mai inclusiv.

15 trupe de jazz vor urca în 22-24 iunie pe scena dedicată competiției pe malul Someșului și vor cânta în fața juriului de specialitate și a celor peste 4.000 de spectatori dornici să-i asculte în fiecare seară.

Pentru prima dată concursul are loc în weekend, iar valoarea premiilor a crescut față de anii trecuți. Astfel, cele mai bune formații vor obține premii în valoare de peste 5.000 de euro. Marele câștigător va obține 9.000 lei și două contracte plătite la Jazz in the Park.

Premiul II constă în 4.500 lei, iar premiul III – 2.500 lei. Vor fi oferite două premii speciale pentru cel mai bun instrumentist, cea mai bună voce, respectiv vor mai exista premii în aparatură muzicală și invitații la alte evenimente și festivaluri.

Ce trupe s-au înscris până acum

Formații din Chile, Germania, Spania, Belgia și România s-au înscris până acum la Concursul Internațional Jazz in the Park 2018: Belong, Mr Rabbit.,Trio de Lucs, Lucia Rey Trio, Tibacu, Ineffable, Duo De Schepper-Sanczuk. Le puteți vedea și asculta aici.

Înscrierile rămân deschise până în 14 mai inclusiv pe www.jazzinthepark.ro/concurs.

Trupele finaliste vor fi invitate să participe și la jam sessions, la Colin’s Gastro Pub, în fiecare seară, după concertele de pe RiverStage.

Juriul Concursului Internațional Jazz in the Park

Concursul Internațional Jazz in the Park este jurizat de specialiști ai domeniului: Stefan Vannai – profesor de jazz, Bágyi Balázs – președintele Uniunii de Jazz din Ungaria, Radu Pieloiu – membru în trupele Sebastian Spanache Trio, Monom, Helen și Alexandrina, Marius Chivu – redactor Dilema veche și Aranka Takacs – managerul Concursului Internațional Jazz in the Park.

Deși nu va nota reprezentațiile, publicul va avea un rol foarte important, pentru că întregul concurs se desfășoară în atmosfera specifică festivalului Jazz in the Park.

Antal Gabor Trio, câștigătorii Concursului Internațional Jazz in the Park 2017

Anul trecut, trupa Antal Gabor Trio din Ungaria a câștigat competiția, iar anul acesta o vom asculta pe MainStage în Parcul Central.

“A fost un sentiment deosebit să cântăm la Jazz in the Park, în atmosfera frumoasă de la festival și înconjurați de multe trupe bune. Desigur că am avut emoțiile specifice unui concurs, dar asta ne-a motivat să fim și mai buni. Categoric această participare și câștigarea premiului au ajutat mult formația. Zilele petrecute la Cluj ne-au definit și mai bine ca trupă, iar succesul nostru a fost primit foarte bine de prietenii și presa de acasă. De atunci am primit tot mai multe invitații de a susține concerte, iar muzica noastră a devenit tot mai ascultată și cunoscută”, spun membrii trupei Antal Gabor Trio.

I-am întrebat pe muzicieni ce le-ar recomanda trupelor care se gândesc să se înscrie la concurs: “Le pot spune să aibă încredere maximă în muzica lor, să își facă simțită propria personalitate în muzică și în interpretare. Pentru noi este o amintire foarte plăcută concursul Jazz in the Park, recomand și îndemn la participare”, afirmă componenții Antal Gabor Trio.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca