blog img
Ziua 10 @ Jazz in the Park 2018: începe ziua Nouvelle Vague!

Au mai rămas două zile de festival. Hai să ne bucurăm de ele. Știm că anul acesta vremea nu a fost cea mai prietenoasă, dar ne-am descurcat! Voi ați fost grozavi și ați venit să ascultați muzică bună și să dansați în ploaie cu noi, iar asta e atitudinea care face festivalul atât de special. Pentru azi prognoza arată bine și se pare că nu vom mai avea ploi seara.

Azi e ziua Nouvelle Vague, headliner-ul zilei pe care abia așteptăm să-l ascultăm în seara asta de la 22:30.

Distracția se ține în Parcul Central, unde sunt 4 scene: Main, Alternative, VRTW și România 100. Începând cu ora 15:00, urcă pe scena VRTW Bully, care se împarte grozav între underground și mainstream și a cucerit publicul din cele mai cunoscute cluburi din România, urmând ca de la 18:00 să îl ascultăm pe Calibro45, cu mixul său de trip-hop, d’n’b, breakbeats, funk, hip-hop și soul, iar de la 21:00 pe UFe, cu care am făcut deja cunoștință sâmbăta trecută la after-party-ul de la Muzeul de Artă.

Pe Main Stage, programul începe la 17:00 cu un concert bossa nova susținut de Alex Man și Gabriela Costa. De la ora 18:30 urcă pe scenă Sanem Kalfa & George Dumitru, un duo olandez cu o perspectivă globală multiculturală, numai bună de îmbinat cu jazz-ul. La 20:20 de întâlnim cu Kroke, un succes muzical internațional, care au atras atenția unora ca Peter Gabriel, Nigel Kennedy și Steven Spielberg. Cu un început muzical definibil de muzică klezmer, Kroke se concentrează acum pe propriile improvizații, în continuare inspirați de muzica folclorică internațională.

Ultimul concert de pe Main Stage din seara aceasta (de la 22:30) este o trupă pe care ne dorim să o vedem live de mult timp: Nouvelle Vague. Bossa Nova = Nouvelle Vague = New Wave, acesta este metatextul care definește trupa, un proiect unic care a luat sfera de punk și post-punk și a trecut-o printr-un filtru de Bossa Nova. Despre ei există un documentar în regia lui Marc Collin, care urmărește parcursul impresionant al trupei, talentele pe care le-a format și momentele magice din turneele în jurul lumii. Nouvelle Vague este unul dintre cele mai importante nume ale ediției de anul acesta și suntem convinși că spectacolul lor va fi de neuitat.

De la ora 18:00, pe Alternative Stage îi vedem pe Infusion, trupă acustică cu un setlist de tip sinusoidă de stări: de la mai melancolicele blues-uri, la vivacitatea funkului, la jazz detensionant. Jazz-rockiștii JazzyBIT ne-au încântat și la Pata Rât, combinându-și stilul cu influențele de blues, latino și funk, așa că îi mai vedem o dată și azi, de la ora 20:00.

Moonlight Breakfast închide Scena Alternativă în seara asta, cu un mix puternic, dar sofisticat de Electro, Beat, Nu-Jazz și Swing. Eroi ai scenei muzicale românești, Moonlight Breakfast au captat atenția criticilor și se bucură de apreciere internațională, grație sound-ului lor distinctiv.

Pe scena România 100, duo-ul Nicolas Simion și Sorin Romanescu a pregătit un concert tribut Johnny Răducanu. Vom asculta reinterpretări ale cântecelor acestui mare pianist și jazzist român, care a inspirat atâtea generații de împătimiți ai jazzului, fie ei mai tineri sau mai experimentați.

După cum v-am obișnuit, ziua de festival în parc începe la ora 12 cu activități diverse de îmbunătățit starea de spirit. Avem zona de sport cu tiroliană, volei, cățărări și tir cu arcul, avem Casino Music Bazaar, avem ateliere și concerte pentru copii, jam sessions și karaoke, experiențe VR și lectură de poezie.

Haideți la dans!

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca