blog img
Ziua 2 din 11 la Jazz in the Park 2018. Concerte la Muzeul de Artă și în /Form Space

Festivalul Jazz in the Park a debutat aseară cu un concert de excepție: Juan de Marcos Afro Cuban All Stars, un concert sold out la care veselia, spiritul cubanez și energia multiculturală s-au făcut simțite.

Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, concertele de azi de pe Malul Someșului se mută în /Form Space. Open doors: de la 17:00. Așadar, azi îi vom auzi pe Ineffable, Rubie Trio, The B-Groove, The Roots și Dalma în /Form, iar concertul invitatului nostru special, Bigg Dimm’A Band, va fi reprogramat pentru o altă zi în care să ne putem bucura de ei pe vreme mai bună.

Flaut, pian, chitară bas, tobe, percuție, saxofon, trompetă sunt câteva dintre instrumentele care se vor face auzite la /Form Space în seara asta. Accesul la concertele din /Form e liberă, iar cei care doresc pot cumpăra bilete neobligatorii de susținere a Fondului Jazz in the Park. În schimb, vei primi o brățară de susținător.

Concertul de neratat al serii este cel susținut de pianistul Alfa Mist, care va avea loc de la ora 20:00 la Muzeul de Artă, un concert de care ne vom bucura în premieră națională. Muzica lui surprinde prin combinația echilibrată dintre jazz și hip-hop. A descoperit jazz-ul în timpul facultății, vrăjit de vizionarul trompetist Miles Davis, dar și de atmosfera evocată de creațiile compozitorului german Hans Zimmer.

Alfa Mist va deschide fără frică toate sertarele secrete ale trăirilor noastre, pentru că scopul său este întocmai acesta: să ne facă să simțim, să ne punem întrebări și să ne invite la o introspecție condusă de sunet.

Cel mai recent album al său – Antiphon – este și cel mai personal, marcând o nouă etapă muzicală, o explorare mai curajoasă a jazz-ului și poate fi o oportunitate pentru noi să ne proiectăm o idee despre cum va fi noul sound al jazzului contemporan. Alfa Mist concertează pentru prima dată în România azi, 22 iunie, la Muzeul de Artă din Cluj. Concertul începe la ora 20:00, iar accesul se face pe bază de bilete sau abonamente, pe care le poți cumpăra de aici.

Ne vedem în ziua 2 la Jazz in the Park, în /Form și la muzeu!

Programul complet pe zile și pe ore la Jazz in the Park 2018 îl găsiți aici.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca