blog img
Ziua 3 la Jazz in the Park. Ne vedem pe plajă și la muzeu

Am ajuns în primul weekend de festival la Jazz in the Park. Azi și mâine, 22-23 iunie, ne vedem pe plaja Grigorescu, la Concursul Internațional Jazz in the Park și la Muzeul de Artă. 

Revenim pe RiverStage! Prognoza meteo arată că azi vom avea vreme bună, soare, dar și reprize cu cer noros. Va fi o zi răcoroasă, așadar vă recomandăm să vă îmbrăcați bine sau să aveți cu voi o haină-două mai groase. Avem și pături pe care le vom folosi pe mal.

Concertele încep pe plaja Grigorescu la ora 18:30 și durează până la 23:00. Cinci trupe finaliste în competiție – Belong, Lucia Rey Trio, Cristina Radu Quartet, Spontanenous Plan și Komraus – cântă în fața juriului și a publicului. Mai apoi, invitați speciali tot pe plaja Grigorescu sunt membrii trupei Sense. Accesul la concertele de pe Riverstage/plaja Grigorescu este liber, dar dacă dorești poți cumpăra un bilet neobligatoriu de susținere a Fondului Jazz in the Park.

Activitățile pentru copii încep pe RiverStage de la ora 12:00. Atelierele creative pentru copii ARTbecedar vor avea loc până la ora 15:o0 pe Plaja Grigorescu, iar  cei mici vor avea parte de activități creative, facilitate de către artiști din comunitatea Fabricii de Pensule. Detalii despre ateliere găsiți aici.

În curtea Muzeului de Artă concertele încep azi la ora 20:00 și ne duc pe ritmurile muzicii în Africa. O ascultăm pe Sona Jobarteh, prima femeie care cântă la kora, un instrument cu 21 de corzi originar din Africa de Vest, asemănător cu harpa, care produce un sunet unic, cu un efect impresionant.

Artista combină muzica tradițională africană cu blues și Afro Pop, iar reprezentațiile ei au și o componentă tribală, cu povești, lucru care transformă concertele în momente unice și cu o puternică încărcătură spirituală. Ne așteptăm la un concert spectaculos și plin de sensibilitate.

Sona a reușit să se impună în tradiția Kora, conform căreia acest instrument era utilizat doar de către  bărbați și a devenit prima femeie care cântă profesionist la kora. La Cluj o așteptăm să concerteze alături de patru colegi care fac parte din Afro Beat Group. A colaborat cu artiști renumiți precum Oumou Sangaré, Toumani Diabaté, Kasse Mady Diabaté și cu BBC Symphony Orchestra dar niciodată nu s-a îndepărtat de locul de baștină, Gambia.

Seara continuă la muzeu cu un after party UFe care ne va face să dansăm și să ne exprimăm printr-un ritm ancestral african susținut de un sound al Americii Latine.

Concertul Sona Jobarteh/UFe are loc la Jazz in the Park în cadrul evenimentului curatoriat muzical de Vinyl, Rum, Tapas & Wine. Bilete și abonamente sunt disponibile aici și în rețelele Bilete.ro,  Eventim și Biletmaster.

Programul pe zile și pe ore la Jazz in the Park 2018 îl găsiți aici.

De anul acesta folosim doar pahare reutilizabile la Jazz in the Park. E o inițiativă a noastră, sprijinită de Staropramen, prin care încercăm să risipim mai puțin. Am devenit astfel primul festival din România care renunță complet la paharele de unică folosință. Așadar te rugăm să nu arunci paharele Jazz in the Park la gunoi, acestea sunt refolosibile. Îți iei paharul, îl folosești, îl refolosești, iar la finalul serii fie îl returnezi la punctele special amenajate, fie îl duci acasă și îl mai refolosești ani buni de-acum (și-ți amintești de festival în fiecare zi). Paharele sunt disponibile la toate barurile festivalului.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca