blog img
ZIUA 5 @ Jazz in the Park 2018

Azi muzica iese în stradă dar ajunge din nou și la muzeu. Luni 25 iunie, festivalul se mută în trei locuri din oraș: pe Bulevardul Eroilor, în fața Casei lui Matei Corvin și în curtea Muzeului de Artă.

Dan Byron, Heion Solo și Sidewalk Troubadours vor scoate sound-urile de jazz, rock, disco, funk, indie, hip hop și trip hop în stradă, mai precis pe Bulevardul Eroilor. Concertele încep la 17:00 și vom putea aprecia nu doar diversitatea stilurilor, ci și individualismul fiecăruia dintre cei 3 artiști pregătiți să ne dezvăluie detalii despre percepția lor prin muzică.

Casa lui Matei Corvin este unul dintre cele mai vechi și mai importante monumente de arhitectură din Cluj. Construit în perioada de tranziție de la stilul gotic la cel renascentist, Casa lui Matei Corvin se află în centrul vechi al orașului, în Piața Muzeului, iar azi, începând cu 17:00, va găzdui trei concerte: Matei Crețiu Codreanu, Renata Burcă și Adam Ben Ezra.

Respectăm decizia tuturor să iasă în stradă și să protesteze zilele acestea pentru valorile în care cred, motiv pentru care azi scurtăm programul de artă stradală din proximitatea protestului.

Astfel, secțiunea Jazz in the Street de pe Eroilor și de la Casa Matei Corvin va avea loc între orele 17:00-19:00, față de 17:30-22:00, cât era planificat.

Artiștii pe care nu-i vom asculta azi vor fi reprogramați pe scena Betfair din Parcul Central, de joi și până duminică.

Fiți pregătiți să ascultați atât nou-veniți pasionați de jazz, de reinterpretări și de libertate de expresie, cât și pe cei mai experimentați, precum Adam Ben Ezra, un fenomen al contrabasului, care și-a propus să reinventeze statutul instrumentului său și să-l aducă în atenția publicului mai mult ca oricând. Accesul la concertele din stradă e liber.

De la ora 20:00, ne vedem în curtea interioară a Muzeului de Artă pentru concertul MUSEcology, o colaborare între artiști români pentru un proiect muzical surprinzător.

Fetele de la Muse Quartet oscilează curajos între stiluri și nu se feresc să aducă muzica clasică într-o zonă contemporană. Silent Strike și-a câștigat notorietatea drept compozitor de muzică electronică și de film, însă azi veți avea ocazia să-i ascultați piesele originale într-o formă nouă.

Nu e nevoie să spunem mai multe despre Lucia decât că și-a început cariera cu o cameră video în balconul părinților ei, iar apoi a ajuns o revelație YouTube. Talentul și carisma au fost atât de puternice încât promovarea ad-hoc a fost mai mult decât suficientă pentru a-și câștiga vizibilitatea. Pe byron îi cunoaștem din 2006 drept poeți ai rockului alternativ.

Cu atât de recognoscibila voce a lui Dan Byron, cu lirismul modern și o muzicalitate care te bântuie, nu doar au dezvoltat o semiotică de un individualism surprinzător pe scena rock românească, ci au și reușit să oglindească acele sentimente comune mai greu de pus în cuvinte. Bilete la concertul MUSEcology sunt disponibile aici.

Programul pe zile și pe ore de la Jazz in the Park îl găsești aici.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca