blog img
Ziua 6 @ Jazz in the Park 2018: Pata Rât și Muzeu

În cea de-a șasea zi de festival, marți 26 iunie,  revenim la Pata Rât, unde au loc trei concerte începând cu ora 18:30 și până la 22:00. Tot azi ne revedem în curtea interioară a Muzeului de Artă pentru concertul Soweto Kinch, de la 20:00.

Este al doilea an când ajungem la Pata Rât cu o scenă în cadrul festivalului. Pe scena din Pata Rât vor urca Taraful lui Siminic, taraf aducător de zâmbete originar din Gherla, JazzyBIT, o combinație inspirată de jazz, rock, blues, latino și funk, și Marius Mihalache Band, un magician al țambalului alături trupa lui de jazz.

De ce Jazz in the Park la Pata Rât? Am ales acest loc din mai multe motive. Ne-am propus, încă din primul an de când organizăm festivalul, să dăm un sens nou spațiilor publice, să promovăm muzica de calitate și să unim comunitatea în jurul unei idei, a unui scop comun. Credem în puterea culturii de a aduce lumea împreună, de a mobiliza comunitățile și de a produce schimbări în jurul nostru. Noi facem asta cu ajutorul festivalului.

Mergem la Pata Rât pentru că vrem să atragem atenția asupra situației de aici. Facem acest lucru prin intermediul muzicii și a festivalului, pentru că asta știm să facem cel mai bine. Încercăm să creștem nivelul de implicare întregii comunități: de la autorități la cetățenii care vin poate pentru prima oară la Pata. Sperăm astfel că oamenii vor înțelege că avem o situație la care trebuie să punem cu toții osul ca să o rezolvăm.

Muzica este „arma” noastră și prin ea reușim să transmitem mesaje. În acest caz, ea ajută ca mai mulți clujeni și turiști să conștientizeze gravitatea situației din Pata Rât. În plus, e un context pentru ca oamenii din comunitatea de la Pata Rât să se întâlnească cu cei din Cluj sau veniți din alte locuri și să petreacă mai mult timp împreună, să se cunoască.

Considerăm că această seară de muzică e un gest binevenit pentru oamenii din Pata Rât. Legat de muzică, trupele care vin să cânte aici fac asta cu inima deschisă și își doresc să fie implicate. Așa a fost și în 2017, la fel e și în 2018.

Cum ajungi la concertele de la Pata Rât

Ca să ajungem mai ușor la concerte punem la dispoziție, cu sprijinul Companiei de Transport Public Cluj, autobuze care circulă din 20 în 20 de minute. Acestea pornesc din stația de autobuz de lângă cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca la orele: 17:40, 18:00, 18:20, 18:40, 19:00, 19:20, 19:40, 20:00, 20:20, 20:40 și 21:00. La Pata autobuzul oprește la 50m de scenă. Din același loc e programată și întoarcerea.

Întoarcerea din Pata Rât în Cluj-Napoca este asigurată tot de autobuze. Până la ora 21 ele vor lăsa pasagerii la stația de lângă cinema Florin Piersic, iar cele care vor circula de la 21:00 și până la ora 23:00, sau până când terminăm de adus oamenii în Cluj din Pata Rât, vor lăsa pasagerii la stația Maresal Constantin Prezan (zona sensului giratoriu din Mărăști – OMV). Autobuzul circulă gratuit azi spre Pata Rât și înapoi. Detalii despre evenimentul de la Pata Rât găsești aici

Din Mărăști, de pe strada Aurel Vlaicu, vii tot înainte, faci dreapta la podul IRA după magazinul LIdl, treci de Leroy Merlin, mergi tot înainte la sensul giratoriu, treci de Selgros și tot înainte până când vezi scena și auzi muzica. Dacă vii cu mașina, iată aici link share location.

Jazz in the Park la Muzeul de Artă

De la ora 20:00, îl ascultăm pe premiatul saxofonist, MC și compozitor, Soweto Kinch, cu un stil unic dat de combinația dintre jazz, rap și Spoken Word. Familiar cu arta performativă, aparițiile lui Soweto Kinch nu au rămas neobservate: el a devenit un ambasador al culturii urbane și o instituție a jazzului britanic. Îl ascultăm azi la Muzeul de Artă, în curtea interioară. Bilete sunt disponibile aici.

Programul pe zile și pe ore la Jazz in the Park 2018 îl găsești aici.

Staropramen
George
Mega Image
Enel
Vorbe
Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca